Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Βόμβα στο τμήμα Μεταγωγών Αθηνών


Ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 4 το μεσημέρι, κάτω από τη μύτη των αστυνομικών φρουρών του τμήματος Μεταγωγών στην οδό Πέτρου Ράλλη.
Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» .
Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε: «Σε 20 λεπτά θα εκραγεί ισχυρή βόμβα στην Πέτρου Ράλλη, στο Μεταγωγών. Είναι τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο, δίπλα στη στάση λεωφορείου. Η έκρηξη θα είναι ισχυρή, να εκκενωθούν τα παρακείμενα κτήρια και να κλείσουν τα δύο ρεύματα της Πέτρου Ράλλη. Δεν είναι φάρσα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκοπός του τμήματος Μεταγωγών είδε τη σακούλα με τον ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό αλλά όταν ενημέρωσε ήταν αργά- αφού είχαν ήδη προηγηθεί τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη στάση των λεωφορείων, στον τοίχο της περίφραξης του Τμήματος Αλλοδαπών και στα τζάμια των παρακείμενων καταστημάτων.
Κλειστή παραμένει η Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, ενώ έρευνα στο χώρο διεξάγει το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Μέχρι τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Σημειώνεται, ότι είναι η τρίτη κατά σειρά βομβιστική επίθεση μέσα σε 36 ώρες. Έχουν προηγηθεί -τα ξημερώματα- στην πολυκατοικία του αντιπροέδρου της Πακιστανικής κοινότητας και -χθες- στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails