Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010

Απόλλων Λεμεσού – Ανόρθωση


Πήγα και εγώ χθες στο ντέρμπι Απόλλων Λεμεσού – Ανόρθωση που βρήκε νικητή των Απόλλων με 2-0. Καταρχήν να πω ότι στην ανόρθωση έπαιζε ο παλιός μας γνώριμος και συμπαθείς σε όλους Άριαν Μπεκιάι.
Το γήπεδο πρέπει να είχε 9 με 10 χιλιάδες κόσμο, η μια πλευρά του γηπέδου που ήταν οι οπαδοί του Απόλλωνα ήταν ασφυκτικά γεμάτη η άλλη που ήταν της Ανόρθωσης είχε περίπου σ το 1/3 κόσμο.
Ο Απόλλων ήταν ανώτερος σ όλη την διάρκεια του ματς, έχασε ευκαιρίες, έχασε πέναλτι και γενικά πατούσε καλύτερα ειδικά από την μέση και μπροστά. Έχει και ένα παιχταρά που λέγεται Σανγκοι, μια κλάση παραπάνω από τους υπόλοιπους στο γήπεδο.
Τώρα γενικά για το κλίμα στο γήπεδο.. πολύ καλό και σε αθλητικό πνεύμα, πολλά παιδάκια με τους μπαμπάδες τους και πιτσιρίκια από 14 – 17 χρονών, (τόσα πολλά μαζεμένα σε γήπεδο δεν έχω ξαναδεί) οι οργανωμένοι του Απόλλωνα ένα μεγάλο κομμάτι στηρίζετε σε αυτά.H οργανωμένη κερκιδα τους(θύρα 1) είχε βέβαια εθνουσιασμό, συγχρονισμο και ωραία συνθήματα. Για τους οπαδούς της Ανόρθωσης αυτοί που είχαν έρθει στην Λεμεσό είχαν μια 200 άδα πολύ καλούς, με φωνή, πάθος και συγχρονισμό. Γενικά όμως καμία σχέση με αυτά που έχω συνηθίσει.., αθλητικό πνεύμα και χαλαρά πράγματα. Ναι μεν φωνή ,πάθος και συνθήματα αλλά όχι ακρότητες σε ένα γήπεδο που τα παιδάκια πηγαίνανε βόλτες χωρίς οι μπαμπάδες τους να φοβούνται (και είχε και φιλοξενούμενους) .
Γενικά πέρασα ένα 2 ωρο ευχάριστο και άνετο με πάθος και συνθήματα που θυμίζουν Ελλάδα αλλά και νοοτροπία και ασφάλεια που θυμίζουν Αγγλία.
Εκτός από τις φωτογραφίες τις δικές μου,μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://www.kerkida.net./art.php?id=3604Φάσεις από τον αγώνα:Βίντεο απο την είσοδο των ομάδων:

1 σχόλιο:

  1. ULTRAS FAMAGUSTA.
    TO 1/3 EINAI LOGO TON ISITIRION POU DINONTE. APOLLONAKIA MOUNNAKIA POUTHENADES

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails