Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

Σκάνδαλο υποκλοπών και στην Κύπρο!


Λευκωσία: Εχουν παραληφθεί τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που έχουν ζητηθεί, βάσει διαταγμάτων, και έχει ήδη αρχίσει η ανάλυσή τους, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, σχετικά με την υπόθεση διερεύνησης αδικημάτων που αφορούν υποκλοπή δεδομένων τηλεφωνικών κλήσεων.
Ο κ. Κατσουνωτός είπε πως από τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία δεν προκύπτει να έγινε υποκλοπή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από πολιτικούς ή άλλους κρατικούς αξιωματούχους.
«Είναι ένα λεπτό ζήτημα, τυγχάνει διακριτικής διερεύνησης και κάποια από αυτά τα πρόσωπα που παρακολουθούντο θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις, αν και εφόσον κριθεί ότι κρίνεται απαραίτητη η κατάθεση τους για σκοπούς μαρτυρικού υλικού της υπόθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.
Επίσης, ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε πως διερευνώνται πέραν των 22 συγκεκριμένων υποθέσεων και μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί να προκύπτουν άλλες, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «το συγκεκριμένο υλικό που κατέχει η Αστυνομία δεν αφορά στοχευόμενες αναζητήσεις μέσω του συγκεκριμένου server».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ακόμα πως όσον αφορά τα κίνητρα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Αστυνομία δεν έχει ακόμη καταλήξει.
«Δεν εμπλέκεται άλλη εταιρεία στην υποκλοπή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων πλην της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA)», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας διευκρίνισε πως η όλη υπόθεση «δεν αφορά παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά την υποκλοπή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που έχουν να κάνουν με αριθμό καλούντος, αριθμό αποδέκτη, ημερομηνία, ώρα και χρονική διάρκεια της κλήσης».
Πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails