Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Πέραμα Μυλοποτάμου


Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου τόσο σε επίπεδο του επιτελείου όσο και σε επίπεδο των αξιωματικών και των συνδικαλιστών αστυνομικών αλλά και στους πολίτες οι οποίοι σέβονται τη νομιμότητα, η νέα επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί την ώρα που εκτελούσαν υπηρεσία, στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Πέραμα Μυλοποτάμου.
Οι ένστολοι εξυβρίστηκαν και προπηλακίστηκαν σκαιότατα ενώ ο ένας ξυλοφορτώθηκε άγρια, από δυο κατοίκους των Ζωνιανών που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Πανόρμου όπου και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Πρόκειται για πατέρα και γιό, 66 και 34 ετών αντίστοιχα.
Το «λάθος» των αστυνομικών ήταν ότι τους έκοψαν κλήση για τροχονομική παράβαση αφού είχαν σταθμεύσει το τύπου 4Χ4 όχημα τους στο κέντρο της κωμόπολης, σε σημείο που εμπόδιζε την κυκλοφορία.
Ο 66χρονος κατάφερε πολλαπλά γρονθοκοπήματα στο πρόσωπο του νεαρού αστυνομικού ενώ βρισκόταν μέσα στο περιπολικό και ταυτόχρονα με τη σωματική κακοποίηση ο δράστης τον απείλησε με την φράση «να μην ξαναπατήσεις τα πόδια σου εδώ».
Οι αστυνομικοί, έκπληκτοι και έντρομοι από την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν, ενημέρωσαν την υπηρεσία τους ενώ ο χτυπημένος ένστολος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Περάματος όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στο πρόσωπο του οι μώλωπες που προκλήθηκαν από τα γρονθοκοπήματα ήταν εμφανέστατοι και χθες.
Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό φραστικής ή σωματικής επίθεσης κατά αστυνομικών, που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου τους τελευταίους οκτώ μήνες, από πολίτες για τους οποίους η στολή της ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί κόκκινο πανί και αρνούνται να δεχτούν όχι μόνο οποιοδήποτε έλεγχο αλλά γενικότερα την αστυνομική παρουσία στο «δρόμο τους».
Πηγή:Ρεθυμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails