Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Ο δήμος Ηρακλείου θα δίνει δωρεάν ποδήλατα για βόλτα στην παραλιακή!


Μια νέα πραγματικότητα διανθισμένη με… ποδήλατα θα περιμένει από το Πάσχα τους επισκέπτες του παραλιακού μετώπου, αυξάνοντας τις επιλογές τους. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου έχει προγραμματίσει τη διάθεση ποδηλάτων σε όσους δεν διαθέτουν, προκειμένου να μπορούν να κινηθούν στον ποδηλατόδρομο που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή. Ετσι, εκτός από το χαλαρό περίπατο κατά μήκος της παραλιακής, οι χρήστες της διαδρομής θα έχουν και την εναλλακτική του ποδηλάτου. Από τον Καράβολα έως το Γιόφυρο, ο δημοτικός ποδηλατόδρομος αναμένεται να γεμίσει και να δικαιώσει αυτούς που πίεσαν, προκειμένου να υπάρξει αυτή η μέριμνα.
Χορηγίες
Ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης έχει ήδη ζητήσει, στο πλαίσιο της τελευταίας σύσκεψης με τους αντιδημάρχους, να τοποθετηθούν πάνω από 100 ποδήλατα στο παραλιακό τμήμα. Τη φροντίδα για αυτό έχει αναλάβει ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος ήδη έχει ζητήσει προσφορές, ενώ, όπως ο ίδιος σημειώνει στην «Τ», ο δήμος προσανατολίζεται στο να εξασφαλίσει τα ποδήλατα με χορηγίες.
Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι η διάθεση των ποδηλάτων θα γίνεται δωρεάν. Για λόγους ασφαλείας, πιθανότατα να απαιτείται η ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο, ενώ δεν αποκλείεται να ζητείται και ένα μικρό χρηματικό ποσό ως εγγύηση μέχρι την επιστροφή του ποδήλατου.
Από το δήμο αντιμετωπίζουν την υπόθεση πολύ σοβαρά, καθώς ήδη οι δημότες ρωτούν και ενδιαφέρονται για αυτήν την υπηρεσία Στη... μάχη θα ριχθούν και τα περίπου 40 ποδήλατα, τα οποία είχε προμηθευτεί ο δήμος, με αφορμή τα εγκαίνια του Καράβολα και τα οποία φυλάσσονται μέχρι σήμερα στο κλειστό υπόγειο πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ στην παραλιακή λεωφόρο. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν στην περιοχή του Καράβολα και συγκεκριμένα στο αναψυκτήριο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει υπό την εποπτεία της ΔΕΠΤΑΗ.
Προϋπόθεση για να λειτουργήσει επί της ουσίας και με ασφάλεια ο ποδηλατόδρομος είναι καταρχήν η σήμανσή του, ενέργεια στην οποία η Λότζια λέει ότι θα προβεί το επόμενο διάστημα. Εκτός από τη σήμανση, ο αντιδήμαρχος κ. Βαρδαβάς θα ζητήσει και τον καθαρισμό της ζώνης του ποδηλατόδρομου από τις τεχνικές υπηρεσίες.
Πηγή
SofosCrete: Κάτι είναι και αυτό, όχι τίποτα σπουδαίο βέβαια, καθώς η διαδρομή Καράβολας-Γιόφυρο είναι πολύ μικρή αλλά από ολότελα που λένε.. Θα δείξει στην πράξη βέβαια πως θα λειτουργήσει όλο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails