Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Στον Τάσσο Παπαδόπουλο ανήκει η σορός


Από τα ξημερώματα η αστυνομία της Κύπρου επιβεβαίωσε ότι η σορός που βρέθηκε χθες βράδυ στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι, ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.
Ικανοποίηση και ανακούφιση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη χήρα του τέως προέδρου Φωτεινή Παπαδοπούλου, στην οποία εξέφρασε τη συμπάθειά του προς εκείνη και την οικογένειά της.
Ανέφερε ότι και η ίδια η κ. Παπαδοπούλου και η οικογένειά της νιώθουν ανακούφιση και ικανοποίηση για το τέλος της περιπέτειας αυτής.
Η σορός είχε κλαπεί στις 11 Δεκεμβρίου 2009 από το Κοιμητήριο Δευτεράς, μια ημέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνο του.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "έγινε ταυτοποίηση μέσω της ανάλυσης DNA και η σορός όντως ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο".
"Από τις 5 παρά 20 το πρωί γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το Ινστιτούτο και ιδιαίτερα τον κ. Μάριο Καριόλου που εργάστηκαν καθ ΄ όλη την διάρκεια της νύκτας για να έχουμε τόσο σύντομα τα αποτελέσματα", είπε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι η σορός εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ 7 και 7:15 στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι.
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από πολίτη, γύρω στις 6:30 , τηλεφώνημα που έγινε από θάλαμο στην περιοχή Λαπάτσας μεταξύ Τσερί -Δευτεράς.
Μετά την πληροφορία στον χώρο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, τα οποία αναγνώρισαν κάποια στοιχεία.
Έρευνες έγιναν και στον τηλεφωνικό θάλαμο που έγινε το τηλεφώνημα από τον πολίτη. Τις έρευνες διεξήγαγαν μέλη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λευκωσίας με βοήθεια ειδικού της CYTA σε μια προσπάθεια εντοπισμού δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων τεκμηρίων.
Ο κ. Κατσουνωτός απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για τις έρευνες της Αστυνομίας, κατά πόσο στρέφονται στις Κεντρικές Φυλακές ή αν έγιναν ακόμη συλλήψεις για την υπόθεση. Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι οι αρχές θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες με συνέντευξη τύπου.
Πηγή: http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails