Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Οκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια μεταξύ ομάδων νεαρών στο κέντρο των Χανίων


Στη σύλληψη οκτώ ατόμων, για τα χθεσινά γεγονότα στο κέντρο των Χανίων προχώρησε η αστυνομία.Από τους συλληφθεντες που αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, οι επτά κατηγορούνται για εξύβριση και απειλή, ενώ ένας εξ αυτών αντιμετωπίζει και τη κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Η ένταση προκλήθηκε αργά το βράδυ όταν νεαροί που ανήκουν σε οργάνωση της ακρας δεξιάς μοίραζαν έντυπα κατά του νομοσχεδίου για μονιμοποίηση των μεταναστων, ενώ σε μικρή απόσταση υπήρχαν άλλοι νεαροί που ανήκουν στον αριστερό χώρο και μοίραζαν φυλλάδια για τις απεργιακές εκδηλώσεις της Πέμπτης.
Μεταξύ των δύο ομάδων υπήρξαν αρχικά αντεγκλήσεις και μικροεπεισόδια.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν στην περιοχή έφθασαν και άλλα άτομα προκειμένου να συμπαρασταθούν στους νεαρους του αριστερού χώρου.
Η ομάδα που μοίραζε τα έντυπα κατά του νομοσχεδίου για τους μετανάστες εν μέσω αποδοκιμασιών συνθημάτων και αντεκλήσεων βρήκαν καταφύγιο σε μπαρ της περιοχής, ενώ υπήρξε νέος γύρος έντασης, με αποτέλεσμα το κατάστημα να υποστεί υλικές ζημιές.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν καταγγέλθηκε ότι κάποιος από τους νεαρούς που βρήκαν καταφύγιο στο μπαρ, έβγαλε μαχαίρι και απείλησε άτομα από το αντίπαλο ''στρατόπεδο''.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία και εισαγγελέα σε μια προσπάθεια να επιβληθεί τάξη και να μην πάρουν διαστάσεις τα επεισόδια.
Τελικώς και μετά από διαπραγματεύσεις οι συγκεντρωθέντες έξω από το μπαρ αποχώρησαν και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη οκτώ ατόμων που είχαν βρει καταφύγιο στο κατάστημα και σε βάρος των οποίων είχαν υποβληθεί μηνύσεις από μέλη των οργανώσεων της αριστερας.
Πηγή : http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_5144.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails