Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

«Πουλήστε την Ακρόπολη!...»


Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει τίτλος ενός άρθρου στην γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung το οποίο γράφει «Πουλήστε τα νησιά σας και την Ακρόπολη μαζί».
Η Ακρόπολη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κοστολογείται 100 δις ευρώ!
Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου ενώ υπάρχουν δηλώσεις γερμανών βουλευτών που προτρέπουν την γερμανική κυβέρνηση είτε να μην υποσχεθεί καμιά οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Αλλά οι βουλευτές δεν στέκονται μόνο σε αυτήν την προτροπή.
Ο Φρανκ Σέφλερ, βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών και εκπρόσωπος της επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου υποστήριξε ότι «το ελληνικό κράτος θα πρέπει να πουλήσει κρατικές επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία, για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά» (γιατί ακατοίκητα; να σας πουλήσουμε νησιά μαζί με τους κατοίκους για να σας κάνουν και τις δουλειές).
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του Μάρκο Βάντερβιτς, βουλευτή της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ο οποίος είπε ότι αν πρόκειται η Ε.Ε. και η Γερμανία να βοηθήσει την Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. «Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά», συμπλήρωσε ο βουλευτής.
Η μόνη αντιπρόταση που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε είναι να τους δώσουμε το έμψυχο περιεχόμενο της βουλής μας.
Πηγή: http://totefteri.blogspot.com/2010/03/blog-post_5409.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails