Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

«Κόβουν» τον φραπέ οι Ηρακλειώτες;


Σκόντο ακόμη και στο... φραπέ κάνουν οι Ηρακλειώτες, που στη σκιά των νέων οικονομικών μέτρων δε βάζουν πια εύκολα το χέρι στην τσέπη ακόμη και όταν πρόκειται για το αγαπημένο τους σπορ... τη βόλτα για καφέ. Αντιθέτως βάζουν φρένο στις εξόδους και, αν αποφασίσουν να βγουν, σίγουρα οι δύο καφέδες γίνονται ένας και ούτω καθεξής.
Οι ούτως ή άλλως δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και το "ψαλίδισμα" σε επιδόματα και αποδοχές, σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ, έχουν κάνει τους ιδιοκτήτες καφετεριών και στην πόλη του Ηρακλείου να... αναφωνούν «κάθε πέρσι και καλύτερα», με τα χειρότερα - όπως τονίζουν - να έρχονται από το χειμώνα, όταν ο Έλληνας θα έχει αισθανθεί για τα καλά "στο πετσί του" τα νέα μέτρα. «Τη χρονιά που μας πέρασε ο τζίρος στα καταστήματα του κλάδου σημείωσε σημαντική πτώση της τάξεως του 30%», τονίζει μιλώντας στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ-Μπαρ Ηρακλείου Γιάννης Τσακιράκης, φοβούμενος μάλιστα πως τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα από τον ερχόμενο χειμώνα, όταν η μείωση αυτή ενδέχεται να εκτιναχτεί ακόμη και στο 50%.
«Ο Έλληνας τον καφέ δεν τον κόβει εύκολα, τον περιορίζει όμως αισθητά. Εκεί που οι παραγγελίες έπεφταν "βροχή", σήμερα περιορίζονται σε ένα μόνο καφεδάκι και αυτό όχι καθημερινά. Ευελπιστούμε πως τώρα που φτιάχνει ο καιρός και έρχεται το καλοκαιράκι η κίνηση θα αυξηθεί, καθώς η ψυχολογία σε προδιαθέτει για εξόδους. Φοβόμαστε όμως πως από τον ερχόμενο χειμώνα τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα», προσθέτει ο κ. Τσακιράκης. Ο ίδιος σημειώνει μάλιστα πως αρκετές επιχειρήσεις απειλούνται ακόμη και με λουκέτο, με δεδομένο ότι τα έξοδά τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Πηγή:Νέα Κρήτη
SofosCrete: Να το δω και να μην το πιστέψω, προσωρινό θα είναι, σαν την γρίπη.. θα τους περάσει και θα εξακολουθήσουν να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails