Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Εμπρησμός αυτοκινήτου στα Χανιά


Oλοκληρωτικά καταστράφηκε από πυρκαγιά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε πάρκιγκ πολυκατοικίας στην οδό Μαριδάκη στην περιοχή του Κουμ Καπί.
Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό εμπρησμού αυτοκινήτου αλλοδαπού, -ο ιδιοκτήτης είναι Αλβανικής καταγωγής- από αγνώστους στη συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων νεαρά άτομα τις βραδινές ώρες επιδίδονται σε δολιοφθορές σε βάρος σταθμευμένων αυτοκινήτων στη συγκεκριμένη περιοχή.
"Γύρω στις 2.30 το βράδυ, ενώ κοιμόμουν, με ξύπνησαν και μου λένε ότι καίγεται το αυτοκίνητό σου. Κάποιος γείτονας είχε δει τη φωτιά, είχε πάρει ένα πυροσβεστήρα και προσπαθούσε να την σβήσει", ανέφερε ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Ο ίδιος επισήμανε πως δεν είχε διαφορές με κανέναν ούτε είχε δεχθεί απειλές και δεν μπορούσε να εξηγήσει τα αίτια της εμπρηστικής πράξης.
"Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολόκληρο. Ελεγα μήπως πήρε φωτιά από βραχυκύκλωμα, αλλά οι πραγματογνώμονες είπαν ότι κάποιος έσπασε το τζάμι και έβαλε φωτιά επίτηδες.
Τώρα, πώς και γιατί δεν ξέρω. Εγώ δεν είχα καμία διαφορά με κάποιον, ούτε με είχαν απειλήσει. Θα προτιμούσα να είχε καεί το αμάξι από βραχυκύκλωμα παρά να γίνει αυτό. Εχει κάποια σημάδια μέσα στο αυτοκίνητο από βενζίνες. Οταν η φωτιά έχει πάρει από βραχυκύκλωμα καίγεται η μηχανή, που τώρα ήταν ανέπαφη."
Στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας υπήρχαν άλλα έξι αυτοκίνητα και ο κίνδυνος της επέκτασης σε άλλα οχήματα, όπως και στις διπλανές οικίες ήταν άμεσος. Ωστόσο, η φωτιά κατασβέστηκε μετά από επέμβαση 6 αντρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων με δύο οχήματα. Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Πηγή:Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails