Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Έρχεται η Google TV!


Η Google συνεργάζεται με άλλες εταιρίες (Sony, Intel και Logitech) για την ανάπτυξη μιας νέας κατηγορίας τηλεοράσεων που θα συνδέονται στο διαδίκτυο και θα επιτρέπουν στους θεατές να έχουν αυξημένες δυνατότητες για την αξιοποίηση εφαρμογών. Η όλη προσπάθεια, γνωστή ως «Google TV», βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες υπό συνθήκες μυστικοπάθειας και βασίζεται στο λογισμικό Android της Google, το οποίο ήδη «τρέχει» σε πολλά «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, ενώ θα χρησιμοποιεί το τσιπάκι Αtom της Intel.
Η πληροφορία για τη Google TV διέρρευσε από δημοσίευμα των «Τάιμς της Ν.Υόρκης», σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, το οποίο επικαλείται πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν την εξέλιξη του σχεδίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συνεργαζόμενες εταιρίες, μεταξύ άλλων, σκοπεύουν να διευκολύνουν τους καταναλωτές-θεατές στο να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Twitter και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα στον τηλεοπτικό δέκτη τους, καθώς επίσης να πείσουν εταιρίες λογισμικού να αναπτύξουν νέες εφαρμογές ειδικά για τη Google TV.
Η νέα τεχνολογία θα επιτρέπει στους χρήστες, μέσω νέου interface, να κάνουν αναζητήσεις στο Ίντερνετ από την οθόνη της τηλεόρασής τους. Θα επιτρέπει ακόμα να παίζουν games, να βλέπουν βίντεο από το YouTube κ.α.
Η Logitech φέρεται να εμπλέκεται για την ανάπτυξη περιφερειακών συσκευών, όπως ένα τηλεχειριστήριο με μικροσκοπικό πληκτρολόγιο.
Η Google έχει αρχίσει να δοκιμάζει τη νέα τεχνολογία (set top box) με τη Dish Network, που παρέχει δορυφορικά τηλεοπτικά προγράμματα.
Η νέα τεχνολογία θα μπορεί να ενσωματωθεί επίσης απευθείας σε άλλες τηλεοράσεις ή συσκευές, όπως τα Blu-ray players. Καμία από τις εταιρίες δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.
Πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails