Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

14χρονός αθίγγανος σκότωσε ο βίαιο πατριό του στην Σητεία!


Του Θάνου Περβολαράκη
Μίσος για τον άνθρωπο που τον είχε «υιοθετήσει» και ταυτόχρονα κακοποιούσε τον ίδιο αλλά και τα υπόλοιπα αδέρφια του, ένιωθε ο 14χρονος τσιγγάνος ο οποίος χθες τα μεσάνυχτα σκότωσε τον πατριό του με μία κυνηγετική καραμπίνα τη στιγμή που κοιμόταν σε ένα παράπηγμα λίγο έξω από τη Σητεία.
Ένα άγριο έγκλημα με πτυχές που προκάλεσαν σοκ όχι μόνο στην κοινωνία της πόλης της Σητείας που ήξερε την πολυμελή οικογένεια των Ρομά αλλά κυρίως στους αστυνομικούς που έριξαν φως σε όλα τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.
Ο 14χρονος Νίκος ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη άγνωστο πότε ακριβώς (η αστυνομία αναφέρει ως ημερομηνία γέννησης το Γενάρη του 1996) είχε, όπως προκύπτει από τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, προμελετήσει το έγκλημα αυτό κι απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να το πράξει.
Οι πρώτες σκέψεις που έκανε σχετικά με τη δολοφονία του 39χρονου πατριού του Στέφανου Ευαγγελόπουλου, του «καρφώθηκαν» στο μυαλό όταν βρήκε μία σφαίρα στα σκουπίδια, πολύ κοντά στο χώρο όπου έμενε εκείνος και οι συγγενείς του. Πριν από οχτώ μέρες όπως ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών, βρήκε την σφαίρα αυτή και την έκρυψε περιμένοντας το επόμενο ξέσπασμα του αρχηγού της οικογένειας των αθιγγάνων.
Γνώριζε ότι στο παράπηγμα που έμενε υπήρχε η καραμπίνα που άνηκε στον «πατέρα» του την οποία το θύμα είχε αποκτήσει νόμιμα, είχε δηλώσει παλαιότερα στην αστυνομία, αλλά δεν είχε ανανεώσει την άδειά της.
Η ευκαιρία να πραγματοποιήσει τις σκοτεινές σκέψεις του δόθηκε μετά από ένα γλέντι της οικογένειας προχθές το βράδυ. Σε αυτό συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι και το κρασί μαζί με τη ρακί έρεαν άφθονα. Όλη η οικογένεια χόρευε και έτρωγε τα φαγητά που υπήρχαν στο τραπέζι. Ο Στ. Ευαγγελόπουλος αξίζει να αναφερθεί ότι ήπιε όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες περισσότερα από 20 κουτάκια μπίρας και αρκετή ρακή. Κάποια στιγμή ο ίδιος αναζήτησε ένα cd με μουσική, το οποίο είχε πάρει ο 11χρονος γιος του Αντώνης για να το ακούσει. Το μικρό παιδί δε γνώριζε όμως πού το είχε αφήσει και το γεγονός αυτό δυσαρέστησε τον 39χρονο άνδρα
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, εκείνος εξαγριώθηκε κι άρχισε να χτυπάει το μικρότερο σε ηλικία γιο του, έχοντας αφήσει τα σημάδια της βίας στο σώμα του.
Ο ξυλοδαρμός του μικρού Αντώνη αναστάτωσε τις σκέψεις του ανήλικου Νίκου, ο οποίος τη στιγμή του επεισοδίου δεν πήρε θέση στη φασαρία ανάμεσα στον πατριό του και στον μικρότερο αδερφό του. Μία πληροφορία αναφέρει ότι ο 39χρονος λίγο πριν ή μετά το επεισόδιο με τον 11χρονο γιο του, είχε επιπλήξει τον 14χρονο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, του είχε ζητήσει με άσχημο τρόπο να πάει να μαζέψει ξύλα για τη φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν.
Κάποια στιγμή όλα τα μέλη της οικογένειας κουρασμένα από το πολύωρο γλέντι έπεσαν για ύπνο. Ο 14χρονος προσποιούμενος ότι κοιμόταν και αναμένοντας ξάγρυπνος να κοιμηθεί η δωδεκαμελής οικογένεια στον ίδιο ενιαίο χώρο της ξύλινης παράγκας , πήρε το κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τον 39χρονο σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, ενώ κοιμόταν με τη Βουλγάρα σύζυγό του, ηλικίας 20 ετών.
Η συνέχεια εδώ: http://www.patris.gr/articles/176873/113015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails