Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Δημοτική αστυνομία Ηρακλείου: 78.300 κλήσεις και 9.870 αφαιρέσεις πινακίδων !


Μοίρασε 6.500 κλήσεις και αφαίρεσε 1.400 πινακίδες. Ο λόγος για τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, η οποία προέβη σε αυτές τις ενέργειες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στις περιπτώσεις όπου οχήματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα είχαν παραβιάσει τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παρακωλύοντας την κυκλοφορία και δυσχεραίνοντας την κίνηση πεζών και οχημάτων.
Η εικόνα καθ' όλη τη διάρκεια των δύο προηγούμενων χρόνων είναι η εξής: Την περασμένη χρονιά, το 2009 δηλαδή, είχαν κοπεί 40.000 κλήσεις και είχαν αφαιρεθεί 4.800 πινακίδες. Ενα χρόνο νωρίτερα, τα αντίστοιχα νούμερα ήταν μικρότερα. Δηλαδή, το 2008 είχαν κοπεί 31.800 κλήσεις και είχαν απομακρυνθεί 3.678 πινακίδες.
Η τάξη
Οπως σημειώνει στην «Τ» ο αντιδήμαρχος και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Στρατής Δαγκωνάκης, εδώ και καιρό έχει καταβληθεί προσπάθεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στις οδικές αρτηρίες και κυρίως στους πεζόδρομους της πόλης. Σε ικανοποιητικό βαθμό οι πεζόδρομοι στο κέντρο έχουν απελευθερωθεί από τα μηχανάκια, τα οποία τους διέσχιζαν αδιαφορώντας, σε αρκετές περιπτώσεις για τους πεζούς και την ασφάλειά τους. Το φαινόμενο με τα σκαρφαλωμένα πάνω στα πεζοδρόμια 4x4 έχει περιοριστεί εμφανώς, ωστόσο, όπως σημειώνει και ο κ. Δαγκωνάκης, κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει.
Ελεχγοι
Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, ενώ, εδώ και μερικές ημέρες, έχουν ξεκινήσει συστηματικά εκείνοι που διενεργούνται με τη συνεργασία της Τροχαίας και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων. Στο στόχαστρο έχει μπει ο… θόρυβος, καθώς η έντονη ηχορύπανση προκαλεί προβληματισμό και τις οξείες διαμαρτυρίες κυρίως των μόνιμων κατοίκων του κέντρου, οι οποίοι δεν βρίσκουν ησυχία ακόμη και κατά τις βραδινές ώρες.
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. οτι σας βολευει γραφετε..και οποιους ΔΕΝ σας βολευει..κανετε οτι γουστρετε, και σας λενε και μπραβο??κοφτε τα κοματικα και καντε αυτο που πρεπει??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails