Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Ο Νίκος Μαζιώτης αρχηγός. Επεισόδια στην Ευελπίδων


Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας στους έξι κατηγορουμένους για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και τους παρέπεμψε στην 19η τακτική ανακρίτρια, όπου απολογούνται αυτή την ώρα.
Ως αρχηγός της ομάδας φέρεται ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος παραπέμπεται με τις διατάξεις του νόμου ως «διευθύνων της οργάνωσης».
Τα κακουργήματα είναι τα εξής:: συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονιών από κοινού, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού, έκρηξη από κοινού και απόπειρα έκρηξης. Τα πλημμελήματα: διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσα με έκρηξη, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Οι κατηγορίες αφορούν ενέργειες της οργάνωσης από το 1003 έως σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, προσχέδια προκηρύξεων και ευρήματα της αστυνομίας στα σπίτια που έγιναν οι κατ’ οίκον έρευνες, όπως περούκες, διαρρηκτικά εργαλεία, φόρμες και αλλοιωτές φωνών.
Στο εισαγγελικό γραφείο κάποιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώ κάποιο άλλοι αρκέστηκαν να δηλώσουν «δεν έχω τίποτα να πω».
Στο μεταξύ, με έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητείται να συγκληθεί ολομέλεια εφετών για να ανατεθεί και η υπόθεση αυτή σε ειδικό εφέτη ανακριτή.
Διαβάστε στην συνέχεια εδώ: κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails