Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Δάκρυα και ρατσισμός


Οι σταρ του ποδοσφαίρου «απαιτούν» συχνά να αντιμετωπίζονται σαν κάτι παραπάνω από κοινοί θνητοί. Αν και έπειτα από πιθανές παρασπονδίες τους, εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου, ζητούν από την κοινή γνώμη να μην τους κρίνει αυστηρά, με την αιτιολογία ότι είναι και οι ίδιοι απλοί άνθρωποι...
Το σκληροτράχηλο προφίλ του Κολομβιανού αμυντικού της Μπόκα Τζούνιορς, Μπρέινερ Μπονίγια, πάντως, δεν σκέφτηκε ποτέ κάτι από τα παραπάνω. Αρχικά γιατί δεν έδωσε δικαίωμα αγωνιστικής και, κυρίως, προσωπικής κριτικής εναντίον του. Πολύ περισσότερο, όμως, διότι από μόνος του αποδεικνύει ότι είναι κάτι περισσότερο από απλή προσωπικότητα. Μάλιστα, ίσως είναι υπερβολικά ευαίσθητος.
Παρά τις φημολογούμενες ακραίες αντιδράσεις στην πατρίδα του όταν κάποιος προσβάλλει τους Κολομβιανούς, ο Μπονίγια δεν δίστασε να... κλάψει μπροστά στις κάμερες, αποκαλύπτοντας ότι ο Εστεμπάν Φουέρτες και άλλοι παίχτες της Κολόν τού επιτέθηκαν με ρατσιστικές εκφράσεις στο πρόσφατο ματς του αργεντίνικου πρωταθλήματος!
«Με αποκάλεσε «μαύρο» και με απείλησε πως θα μου σπάσει τα κόκαλα», δήλωσε ο 23χρονος Μπονίγια. Καταλήγοντας ότι «είμαστε όλοι Νοτιοαμερικανοί και δεν ήρθα στην Αργεντινή για να κλέβω». Ο 37χρονος Φουέρτες, ωστόσο, απάντησε ότι «όλα είναι ψέματα». Χωρίς εκείνος να δακρύσει.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails