Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

Ρακοσυλλέκτης πέθανε αφήνοντας αμύθητη περιουσία!

Ποιός να φαντασθεί ότι ένας ρακοσυλλέκτης από τη Σουηδία, ο Κουρτ Ντέγκερμαν είχε καταφέρει όσο ζούσε να κάνει περιουσία 1,2 εκατ. ευρώ μαζεύοντας άδεια κουτιά αναψυκτικών.
Επί σειρά 40 ετών, ο Κουρτ περνούσε τις ημέρες του πάνω σε ένα σαραβαλιασμένο ποδήλατο, μαζεύοντας άδεια κουτάκια και λοιπά μεταλλικά αντικείμενα από τους κάδους απορριμμάτων της παραλιακής πόλης Σκελεφτέα στη βορειοανατολική Σουηδία. Χρήματα δεν χάλαγε ποτέ και προκειμένου να τραφεί, επισκεπτόταν όχι τα εστιατόρια αλλά τους σκουπιδοτενεκέδες των ταχυφαγείων της περιοχής.
Ωστόσο, όταν πέθανε (σε ηλικία 60 ετών, από καρδιακή προσβολή), αυτός ο κουρελής άφησε πίσω του: ένα χαρτοφυλάκιο μετοχών αξίας τουλάχιστον 822.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα, 124 ράβδους χρυσού αξίας 281.000 ευρώ σε θυρίδα ασφαλείας, 4.834 ευρώ σε λογαριασμό στη Σουηδία και 309 ευρώ σε ψιλά στο σπίτι.
Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Ντέγκερμαν κατόρθωσε να μετατρέψει το αλουμίνιο (τα άδεια κουτάκια που μάζευε από τα σκουπίδια και επέστρεφε στις αρχές) σε χρυσό. Πως; Παίζοντας στο χρηματιστήριο τα λιγοστά χρήματα που κέρδιζε από τις επιστροφές των μεταλλικών αντικειμένων. Βλέπετε, πέρα από ρακοσυλλέκτης, ο Σουηδός ήταν και δεινός επενδυτής. «Πήγαινε καθημερινά στη βιβλιοθήκη και διάβαζε τις οικονομικές εφημερίδες, ήξερε την χρηματιστηριακή αγορά απ’ έξω κι ανακατωτά», σχολιάζει για αυτόν ο ξάδελφός του.
Πάντως αν πιστεύετε ότι "κλαίνε" τον μακαρίτη οι συγγενείς του μάλλον κάνετε λάθος, αφού "σφάζονται" στα δικαστήρια για το ποιος θα κληρονομήσει τα χρήματα του εκλιπόντος. Κοράκια στη ζωή, κοράκια και στο θάνατο!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails