Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Βρέθηκαν προκηρύξεις και η σφραγίδα του Επαναστατικού Αγώνα


Έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα (οι προσαχθέντες είναι από το Βόλο και τη Γλυφάδα) που θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανακρίνονται παρουσία 10 εισαγγελέων από την Αντιτρομοκρατική.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλης έκτασης επιχείριση στο Λεκανοπέδιο από το βράδυ της Παρασκευής(09/04), μετά από πληροφορίες ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε τις πρώτες πρωινές ώρες σε διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας, έγγραφα και προκηρύξεις που ανήκουν στον Επαναστατικό Αγώνα, όπου φέρεται να διέμεναν οι προσαχθέντες, όχι όμως όπλα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μια από τις προκηρύξεις, που βρέθηκαν αναφερόταν στο Χρηματιστήριο, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (11/04), έγινε προσαγωγή και 7ου ατόμου, καθώς ερευνήθηκαν και σπίτια στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στα Εξάρχεια.
Η επιχείρηση τις αστυνομίας δεν έχει σταματήσει ακόμα καθώς άντρες της αντιτρομοκατικής ψάχνουν τη γιάφκα της οργάνωσης, ενώ τα έξι άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ανακρίνονται.
Φαίνεται ότι το νήμα ξετυλίχθηκε μετά την επίθεση στη Δάφνη όπου έχασε τη ζωή του ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας που θεωρείται ότι συνδεόταν με τον Επαναστατικό Αγώνα.
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του Φούντα, οι διωκτικές αρχές, εντόπισαν άτομα και προχώρησαν σε προσαγωγές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στη ΓΑΔΑ, κρατείται και ο άντρας που συνόδευε τον Φούντα, στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς στις 10 Μαρτίου και τότε είχε διαφύγει.
Σύμφωνα με πηγές, οι συλληφθέντες φαίνεται ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, ενώ ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί και πριν από 10 χρόνια.
Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει και έναν μεσήλικα που διαμένει στα προσφυγικά της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα, καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζονται.
Έχει ερευνηθεί ακόμα ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι όπου βρέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και η αστυνομία έρευνα το περιεχόμενο του.
Το υλικό που έχει κατασχεθεί συγκρίνεται με υλικό που έχει βρεθεί σε τόπους τρομοκρατικών επιθέσεων. Όλοι οι προσαχθέντες σύμφωναμε πηγές της αστυνομίας είναι ηλικίας 35 - 40 ετών, και δεν έιναι συνεργάσιμοι στην ανάκριση των διωκτικών αρχών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails