Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Φονικό στα Ζωνιανά..


Της ΠΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Οι κτηματικές διαφορές που φημολογείται ότι είχαν δυο κάτοικοι Ζωνιανών, κατέληξαν χθες το απόγευμα σε έγκλημα αφού ο ένας σκότωσε τον άλλον ύστερα από λογομαχία που φαίνεται να είχαν στα Ζωνιανά όρη όπου διατηρούσαν κτήματα και ποιμνιοστάσια.
Ειδικότερα, νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι έπεσε ένας 60χρονος κτηνοτρόφος ενώ την ευθύνη για την ανθρωποκτονία ανέλαβε ο 52χρονος συγχωριανός του, επίσης κτηνοτρόφος, με τον οποίο είχε «προηγούμενα». Την ευθύνη για την ανθρωποκτονία ανέλαβε με τηλεφώνημα του στο Κέντρο Άμεσης Δράσης ο 52χρονος συγχωριανός του, με τον οποίο είχε τις κτηματικές διαφορές. Ωστόσο ο ίδιος μετά το τηλεφώνημα εξαφανίστηκε και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Αναζητείται όμως και ο 25χρονος γιός του καθώς φέρεται να έπαιξε ρόλο στην τέλεση του εγκλήματος, γεγονός που ενισχύεται και από τη δική του εξαφάνιση.
Η συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες στις 5 περίπου το απόγευμα, ήταν μοιραία. Οι διαφορές τους δεν στάθηκε δυνατόν να γεφυρωθούν και η μεταξύ τους έριδα είχε ως συνέπεια να κάνουν χρήση των όπλων τους με τραγικό αποτέλεσμα. Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε το έγκλημα, δεν έχουν γίνει γνωστές.
Στον τόπο του εγκλήματος έφτασαν αμέσως μόλις ενημερώθηκαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ανωγείων και του ΤΑΕ Μυλοποτάμου καθώς και συγγενείς του 60χρονου θύματος όπου και εντόπισαν τη σορό του μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μια ώρα αργότερα, στο σημείο έφτασε τόσο ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος Μανώλης Παραβολιδάκης, όσο και ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης ο οποίος διενήργησε αυτοψία χώρου και αμέσως μετά η σορός του θύματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.
Η συνεντοπιότητα δράστη και θύματος, οι πολυμελείς οικογένειες που διατηρούν και μάλιστα έχοντας συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, δημιούργησαν στα Ζωνιανά έκρυθμο κλίμα και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ενώ έθεσαν σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές που έζωσαν κυριολεκτικά το χωριό προκειμένου να προληφθούν τυχόν επεισόδια μεταξύ των δυο οικογενειών αφού ο κίνδυνος για βεντέτα είναι υπαρκτός.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου και των ΤΑΕ έφτασαν άμεσα στα Ζωνιανά ενώ, ύστερα από αίτημα του αστυνομικού διευθυντή στο χωριό έφτασαν ενισχύσεις και από τις υπηρεσίες του Ηρακλείου αλλά και από την Ομάδα Ειδικών Αποστολών που εδρεύει στον γειτονικό νομό. Οι δυνάμεις παρέμειναν όλη τη νύχτα στο χωριό και θα εξακολουθούν να παραμένουν για τη φρούρηση επικίνδυνων, κατά την κρίση της αστυνομίας, στόχων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails