Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ κατά του εγκλήματος στο Ηράκλειο


Του Θάνου Περβολαράκη
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ανακατεύει την τράπουλα και ελλείψει αστυνομικών δυνάμεων «ζωντανεύει» αστυνομικές υπηρεσίες που είχαν καταργηθεί προ τριετίας.
Αναζητώντας τη λύση στο «αγκάθι» που λέγεται εγκληματικότητα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο πειραματίζονται και επανιδρύουν την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) που είχε για περισσότερο από τρία χρόνια αναλάβει τη βαριά εγκληματικότητα του νομού.
Πρόκειται για την ομάδα εκείνη των λίγων αλλά και προσεκτικά επιλεγμένων αστυνομικών που είχε δημιουργηθεί για πρώτη φορά όταν στο Ηράκλειο αστυνομικός διευθυντής ήταν ο Βασίλης Λουράκης, η οποία όμως καταργήθηκε το 2007 επί των ημερών του Α.Δ Παντελή Γιαννακόπουλου.
Η νέα ΟΠΚΕ που θα έχει την υπογραφή του σημερινού Αστυνομικού Διευθυντή Γιάννη Μεσοδιακάκη θα περιπολεί, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς, μονάχα στην πόλη του Ηρακλείου.
Μία ακόμη διαφορά της σε σύγκριση με την αντίστοιχη ομάδα του παρελθόντος είναι ότι τα άτομα που θα την αποτελούν θα εργάζονται μονάχα τη νύχτα και σε καθαρά εγκληματογόνες περιοχές της πόλης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Π», σε όλα τα αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες που ανήκουν στην Α.Δ Ηρακλείου έχει σταλεί εδώ και λίγες ημέρες σχετική διαταγή σύμφωνα με την οποία ζητούνται άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν στη νέα Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας
Στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον τουλάχιστον από τους αστυνομικούς εκείνους που είχαν υπηρετήσει στη συγκεκριμένη ομάδα κατά το παρελθόν. Όμως ακόμα και κανείς να μην επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή, τότε είναι πιθανό να αποσπαστούν δυνάμεις από τμήματα μετά από σχετική έρευνα που θα ακολουθήσει για την επιλογή των καταλληλότερων.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να συγκροτηθεί και να βγει έξω στους δρόμους το νέο αυτό αστυνομικό σχήμα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, μιας και αυτές τις ημέρες γίνονται οι πρώτες διερευνητικές «κρούσεις» στα αστυνομικά τμήμα πόλης και υπαίθρου.
Δεν είναι γνωστός επίσης ο ακριβής αριθμός των αστυνομικών που θα την αποτελούν. Αστυνομικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι η ΟΠΚΕ θα είναι ολιγομελής προκειμένου να είναι περισσότερο ευέλικτή και να υπάρχει καλή σχέση και συνεργασία μεταξύ των στελεχών της.
Ο Ταξίαρχος κ. Μεσοδιακάκης ερωτηθείς σχετικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της «Π» και τόνισε πως εκείνος θα έχει την εποπτεία της συγκεκριμένης αστυνομικής ομάδας.
«Μέχρι αύριο (σήμερα) θα γίνεται η συλλογή των αιτήσεων και το επόμενο στάδιο θα αφορά στις συνεντεύξεις από τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να επιλεγούν οι καταλληλότεροι» ανέφερε ο Α.Δ Ηρακλείου.
Αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμη να βγει για περιπολία στους δρόμους και να επέμβει, ο ίδιος μας είπε ότι αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails