Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

H «κατάρα» των ηθοποιών που έπαιξαν τον Ιησού


Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» ζει μια ήσυχη ζωή. Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Θεάνθρωπο στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, υπήρξε μακράν ο καλύτερος Χριστός της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής ιστορίας. Σήμερα ζει ήσυχα με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά, μακριά από τα φώτα της διασημότητας.
Το 1975, λίγο πριν αρχίσει τα γυρίσματα, ο 31χρονος τότε Ρόμπερτ αποφάσισε να παντρευτεί το κορίτσι του, την Μπάρμπαρα Λορντ, επειδή εκείνη την εποχή θα ήταν δύσκολο να την πάρει μαζί του στο.. Μαρόκο, όπου θα γίνονταν τα γυρίσματα της ταινίας, αν προηγουμένως δεν είχαν γίνει επισήμως σύζυγοι. Από τότε ξεκίνησαν την κοινή τους ζωή, η οποία δεν ήταν ανέφελη, όχι σε προσωπικό, αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο για εκείνον.
O Πάουελ για τον ρόλο του Ιησού έλαβε βραβεία καλύτερου ηθοποιού. Πολλοί είπαν -και δικαιώθηκαν- πως μετά την ταινία του Τζεφιρέλι θα ήταν πλέον πολύ δύσκολο για τον Πάουελ να βρει ρόλο σε μεγάλη ταινία, αφού είχε αποτυπωθεί στο μυαλό όλων ως ο Χριστός. Πράγματι, ο Βρετανός ηθοποιός στράφηκε σε τηλεοπτικές σειρές, κυρίως του BBC, αποσπώντας αρκετά βραβεία, ενώ με τη βαθιά φωνή του δούλεψε ως αφηγητής σε πολλά ντοκιμαντέρ. Στη μεγάλη οθόνη, όμως, δεν κατάφερε να διακριθεί. Κάποιοι λένε πως ίσως κι εκείνος να έπεσε θύμα της «κατάρας» που πλήττει όλους τους ηθοποιούς οι οποίοι ενσαρκώνουν τον Ιησού. Είναι, ωστόσο, σαφώς πιο τυχερός από άλλους, που όχι μόνο δεν είδαν την καριέρα τους να απογειώνεται, αλλά επίσης έπαθαν πολλά δεινά στην προσωπική τους ζωή.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://trelokouneli.blogspot.com/2010/04/blog-post_2694.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails