Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Kαταργείται η βάση του «10»


Ικανοποίηση στους μαθητές και προβληματισμό στους εκπαιδευτικούς έφεραν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που παρουσίασε χτες στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Στους μαθητές η κατάργηση από φέτος της βάσης του 10, σκόρπισε χαμόγελα καθώς για πάνω από 15.000 παιδιά αναπτερώνονται οι ελπίδες εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. Κι αυτό διότι κάθε χρόνο ένας αριθμός που προσεγγίζει τους 30.000 υποψηφίους (πέρυσι 28.026) συγκεντρώνει βαθμολογίες στις πανελλαδικές κάτω από τη βάση.
Οι μισοί από αυτούς θα έχουν φέτος την ευκαιρία να εισαχθούν σε κάποιο χαμηλόβαθμο τμήμα ακόμη και με βαθμούς κάτω του 5, όπως έγινε το 2005 -μία χρονιά πριν από την επιβολή του βαθμολογικού πλαφόν- οπότε και 16.000 περίπου υποψήφιοι είχαν εισαχθεί με λιγότερα από 10.000 μόρια.
Οι εκπαιδευτικοί αντίθετα δεν βλέπουν με καλό μάτι τις αλλαγές στο σύστημα πρόσληψής τους αλλά και στο γενικότερο εργασιακό καθεστώς και τώρα προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και κατά την περίοδο των εξετάσεων.
πό την πλευρά της βέβαια η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «η πρόταση δημιουργεί ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου στην εκπαίδευση μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για τον δόκιμο εκπαιδευτικό, ο οποίος και θα αξιολογείται.
Σημαντική, επίσης, επιλογή κατά την υπουργό είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η οποία ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, και σημαίνει προγραμματισμό για το κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και στους γονείς».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails