Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Δεν παραιτείται ο Κουράκης- Καλεί τους φορείς του Αθλητισμού να πάψουν να είναι Παρατηρητές.


Με δήλωση του στην ιστοσελίδα του ΟΦΗ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Κουράκης καλεί τους φορείς του αθλητισμού, να πάρουν θέση για τα τεκταινόμενα στην Β’ Εθνική και να πάψουν να παραμένουν παρατηρητές.Ο κ. Κουράκης, δεν επιβεβαιώνει τις φήμες περί παραίτησης.
Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Κουράκη.
"Χθες, συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά, για ποιο λόγο, ορισμένοι καλοί και πραγματικοί φίλοι, όταν αποφάσισα και αποφασίσαμε να αναλάβουμε μαζί το βαρύ φορτίο της ανόρθωσης - εξυγίανσης του Ο.Φ.Η., μας έλεγαν – πάντα με καλή διάθεση – να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό μας το βήμα. Και όπως αποδείχτηκε ήταν ένα τολμηρό βήμα στο χώρο του πολύπαθου Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Εγώ, όμως και οι συνεργάτες μου δεν τους ακούσαμε, γιατί θεωρήσαμε υπερβολικούς τους φόβους τους.
Επιλέξαμε αντίθετα να ακούσουμε τη φωνή του λαού του Ο.Φ.Η. και της Κρήτης, στην υπηρεσία των οποίων, εγώ προσωπικά, έθεσα τον εαυτό μου από τα νεανικά μου χρόνια.
Κάναμε τη σκέψη ότι οι πολύπλευρες εμπειρίες μας αποτελούσαν ένα καλό οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες και τα προβλήματα που θα συναντούσαμε στην πορεία.
Σήμερα, όμως μετά από όσα μεσολάβησαν στο παιχνίδι ΕΘΝΙΚΟΣ – Ο.Φ.Η., θυμήθηκα τους στίχους του Φάουστ στο γνωστό ποίημα του Γκέτε « και να μαι εδώ με τόσα φώτα, εγώ μωρός όσο και πρώτα ».

Κύριοι,
Όσοι έχετε μετατρέψει το χώρο του ποδοσφαίρου σε βρώμικο τέλμα, όπου κάποιοι ισόβιοι παράγοντες επιπλέουν με ομάδες ασανσέρ, ενώ τα ονόματά τους εμπλέκονται σε υποθέσεις που ντροπιάζουν τη χώρα και ερευνώνται από την Δικαιοσύνη, κάνατε μεγάλο λάθος.
Γιατί τολμήσατε να αγγίξετε τον Ο.Φ.Η.
Γιατί πλήγωσαν το λαό της.
Καλώ τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού που πράγματι κάνει μεγάλες προσπάθειες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου να επέμβει άμεσα, γιατί φοβούμαι ότι σε λίγο η κατάσταση, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για τον αθλητισμό γενικότερα, όπως έδειξαν τα γεγονότα της Λαμίας θα καταστεί μη αναστρέψιμη. Και αυτό έχομε όλοι υποχρέωση να το αποτρέψουμε.
Καλώ όλους τους διαπνεόμενους από τις ηθικές αρχές και αξίες του αθλητισμού, όλους τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, να πάρουν θέση.
Να πάψουν να είναι παρατηρητές των γεγονότων, αλλά να πράξουν το αυτονόητο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails