Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Χάθηκε γιατρός από το Λασίθι στα Ιμαλάια!


Tου Θάνου Περβολαράκη
Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια του Κρητικού γιατρού Ζαχαρία Κυριακάκη κατοίκου Ρόδου, ο οποίος είχε πάει στα Ιμαλάια για ορειβασία την προηγούμενη εβδομάδα και από τότε η τύχη του αγνοείται.
Ο πατέρας του 45χρονου ουρολόγου του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου κ. Γιώργος Κυριακάκης ο οποίος κατάγεται από το Οροπέδιο Λασιθίου μιλώντας χθες στην «Π» τόνισε ότι οι ώρες περνάνε βασανιστικά και όλη η οικογένεια περιμένει νέα για τον εντοπισμό του παιδιού του.
«Ο Ζαχαρίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο όμως έρχεται συχνά- κυρίως τα καλοκαίρια- στην Κρήτη. Είναι η πέμπτη φορά που επισκέπτεται τα Ιμαλάια. Μαζί μιλήσαμε την 1η Μαίου βρισκόταν ήδη στο εξωτερικό και ετοιμάζονταν για την αποστολή αυτή. Είναι ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε σε ύψος 8516 μέτρων το 2008 και είναι πολύ έμπειρος ορειβάτης» μας είπε ο κ. Κυριακάκης.
Ο 45χρονος γιατρός σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκε ενώ εκτελούσε ορειβατική αποστολή με φίλους του από χιονοστιβάδα στο όρος Μακαλού του Νεπάλ.
Μέχρι τότε επικοινωνούσε με την ομάδα διάσωσης και συγγενείς του μέσω συμβατικού τηλεφώνου που είχε μαζί του. Κάποια στιγμή όμως η μπαταρία του κινητού τηλεφώνου εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα η επικοινωνία να διενεργείται μέσω άλλου κινητού τηλεφώνου ασφαλείας με δορυφορική σύνδεση το οποίο έχει προμηθευτεί από τον Ελληνικό αντιπρόσωπο δορυφορικής κινητής εταιρείας που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η μητέρα του συνοδευόμενη από το δικηγόρο της οικογένειας πήγε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και ζήτησε την άρση του απορρήτου της συγκεκριμένης τηλεφωνικής σύνδεσης
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: http://www.patris.gr/articles/180607/116429

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails