Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Επενδύσεις Κινέζων. Στο Ηράκλειο ο Κινέζος Αντιπρόεδρος


Νέες αναπτυξιακές προοπτικές διανοίγονται για την Κρήτη στον τομέα της διάθεσης αγροτικών προϊόντων του νησιού, με πρώτο στη λίστα το ελαιόλαδο, αλλά και στον τομέα του τουρισμού και των υποδομών, όπου επίσης έχει εκδηλωθεί κινεζικό ενδιαφέρον, και συγκεκριμένα για τη δημιουργία λιμανιού στο Τυμπάκι.Αυτά προέκυψαν χθες, στα πλαίσια των νέων, σημαντικών συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που υπογράφτηκαν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας ο Κινέζος αντιπρόεδρος Ζανγκ Ντετζιάνγκ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας Κινέζων αξιωματούχων.
Οι πληροφορίες για την εκδήλωση κινεζικού ενδιαφέροντος ειδικά για την Κρήτη και τα προϊόντα της συγκεκριμενοποιήθηκαν χθες με την υπογραφή 14 ελληνοκινεζικών συμφωνιών, παρουσία των αντιπροέδρων των δύο κυβερνήσεων Ζανγκ Ντετζιάνγκ και Θεόδωρου Πάγκαλου, μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων υπουργών και επίλεκτων μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.Από τις συμφωνίες αυτές, ιδιαίτερα ενδιαφέρουν την Κρήτη τέσσερις συμφωνίες που υπογράφτηκαν για την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου.
Όσο για το κινεζικό ενδιαφέρον για τις υποδομές της Κρήτης, αυτό εκδηλώνεται και με την επίσκεψη που προβλέπεται να πραγματοποιήσει σήμερα στο νησί μας ο κ. Ζανγκ Ντετζιάνγκ. Συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψη που θα κάνει σήμερα το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, όπου δραστηριοποιείται η κινεζική COSCO, ο Κινέζος αντιπρόεδρος θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails