Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Καβγάς Καρούντζου-Κουράκη στο περιφερειακό Συμβούλιο


"Άναψαν τα αίματα" χθες Παρασκευή, μεταξύ του περιφερειάρχη κ. Καρούντζου και του δημάρχου κ. Κουράκη, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Η διαφωνία των δύο αντρών ξεκίνησε με αφορμή τον σχεδιασμό για τα απορρίμματα και το πως πρέπει να προχωρήσει η μελέτη για την ενιαία διαχείριση. 'Όλα πρέπει να γίνουν νόμιμα' είπε ο περιφερειάρχης, ενώ ο κ.Κουράκης θεώρησε ότι υπάρχει καθυστέρηση και κωλυσιεργία. 'Τι θα τα κάνω τα σκουπίδια εγώ' είπε ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΕΣΔΑ Κρήτης κ.Κουράκης που κάποια στιγμή απείλησε ακόμη και με παραίτηση! Ο κ.Κουράκης, είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη λογική ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί στη συνάντηση με την κ.Μπιρμπίλη και δεν κατάλαβε γιατί γίνεται η νέα επιτροπή. Ο ΕΣΔΑΚ επιμένει ότι υπάρχει καθυστέρηση στον σχεδιασμό, πως υπάρχουν επιλεκτικές διαρροές και πως όλα όσα έκαναν ήταν με βάση τις αποφάσεις του υπουργείου και τις εντολές της κ.Μπιρμπίλη. 'Κάντε όσες επιτροπές θέλετε αλλά πρέπει να λύσετε το πρόβλημα' είπε ο δήμαρχος που ήταν εν εξάλλω κατάσταση!
Από την πλευρά της, η περιφέρεια Κρήτης, θεωρεί ότι δεν πρέπει να πάμε στη λογική της καύσης με την οποία αντιδρούν και οι οικολογικές οργανώσεις. Επιπλέον η Περιφέρεια θέτει θέμα χρηματοδότησης και για το πώς προχώρησε ο ΕΣΔΑΚ στην επιτροπή.
Νωρίτερα, στο τραπέζι της συνεδρίασης τέθηκε το ζήτημα της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Όπως τονίστηκε, αυτή κυμάνθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (μόλις 12%), καθώς το πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά, πριν από 5 μήνες!
Πήγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails