Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Πανελλαδική πρωτιά στην ανακύκλωση ο δήμος Ηρακλείου!


Πρωταθλητή ανακηρύξαν το δήμο Ηρακλείου πανελλαδικά, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
Με περισσότερα από 400.000 ανακυκλώσιμα μπουκάλια, ο δήμος κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον οποίο συμμετείχαν 11 πόλεις απ’ όλη την Ελλάδα. Τη δεύτερη θέση πανελλαδικά κατέλαβε ο δήμος Ροδίων, ενώ την τρίτη ο δήμος Πειραιά.
Από τα τμήματα σχολείων του Ηρακλείου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, “πρώτο των πρώτων” ανακηρύχτηκε το ΣΤ1 του 53ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο κατόρθωσε να ανακυκλώσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 19.620 μπουκαλιών σε διάστημα μόλις δεκαπέντε ημερών. Δεύτερο τμήμα στο Ηράκλειο ανακηρύχτηκε το Δ1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου με 10.893 μπουκάλια, ενώ τρίτο σε αριθμό ανακυκλώσιμων υλικών ήρθε το 2ο Δημοτικό Σχολείο (Μποδοσάκειο) με 9.453 μπουκάλια.
Οι κοπιώδεις προσπάθειες των μαθητών και των δασκάλων τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ ο δήμος Ηρακλείου δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση της διαδικασίας. Για την ανταμοιβή των κόπων που έκαναν οι μαθητές μάλιστα, η υπουργός Εθνικής Παιδείας Γιάννα Διαμαντοπούλου και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη θα βραβεύσουν τα τρία πρώτα τμήματα σχολείων και τον δήμο Ηρακλείου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Ζάππειο Μέγαρο. Τα τμήματα θα εκπροσωπηθούν από τον εκπαιδευτικό κάθε τάξης και δύο ακόμα μαθητές από κάθε τμήμα.
Ο δήμος Ηρακλείου παράλληλα σχεδιάζει μια ειδική εκδήλωση βράβευσης όλων των μαθητών κι εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην προσπάθεια, ενώ προγραμματίζει τιμητική εκδήλωση για τα τμήματα που πρώτευσαν. Οι πρώτες σκέψεις θέλουν τον δήμο να προγραμματίζει μια ειδική εκδήλωση στο πάρκο Γεωργιαδή, ωστόσο επίσημα οι ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails