Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Μια κρητική παραλία στον...Τάμεση!


ΝΑ μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία! ΜΙΑ ελληνική παραλία στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου έχουν ετοιμάσει ο ΕΟΤ και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λασιθίου, Μεσσηνίας και Χαλκιδικής, η Περιφέρεια Κρήτης, ο τουριστικός οργανισμός προώθησης της Ρόδου με την υποστήριξη και άλλων φορέων από την Ελλάδα, με στόχο να αναδείξουν με τον πιο άμεσο τρόπο τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού. Όπως γράφει στην 'Ανατολή' ο Μιχ.Ατσαλάκης από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα οι Λονδρέζοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την «ελληνική παραλία του Τάμεση» και να χαλαρώσουν στις ξαπλώστρες, να αφήσουν τη φαντασία τους να τους μεταφέρει στα μαγευτικά ελληνικά νησιά και να έχουν μια πρώτη γεύση στην καρδιά του Λονδίνου από την Ελλάδα, δοκιμάζοντας υπέροχες ελληνικές συνταγές και ποτά.
«Ελάτε μαζί μας για μια μεγάλη μέρα διασκέδασης και να απολαύσετε Ελλάδα στην καρδιά του Λονδίνου!», είναι το σύνθημα των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 27 του μήνα.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό και να κερδίσουν ταξίδια στην Ελλάδα καθώς και ελληνικά προϊόντα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούν να χορέψουν στους ρυθμούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και να δημιουργήσουν το δικό τους «γλυπτό» από άμμο. Παράλληλα θα μπορούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα αθλημάτων που διοργανώνονται όπως ποδόσφαιρο και βόλεϊ.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα δράσεις που μπορεί να έχει κάποιος επισκέπτης που θα έλθει σε ξενοδοχείο της Ελλάδας όπως ζωγραφική προσώπου με την ελληνική σημαία και θέματα από την Ελλάδα καθώς και άλλες δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες.
Η εκδήλωση υπόσχεται να είναι μια μεγάλη ημέρα για κάθε οικογένεια που θα συμμετέχει και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Από το νομό Λασιθίου θα συμμετέχουν ο Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νίκος Λατζανάκης και το στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Χρήστος Μανουσάκης.
Στην διοργάνωση υπάρχει ειδική αναφορά για την κρητική διατροφή και έχουν κληθεί δημοσιογράφοι για να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα κρητικά εδέσματα, μαζί με το κυρίαρχο κρητικό ποτό την τσικουδιά.
Να σημειωθεί ότι παράλληλα υπάρχει ένα μεγάλο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής και της ελληνικής διατροφής στο Λονδίνο με το σύνθημα «Μάθετε τα πάντα για την κρητική διατροφή και τα οφέλη από το κρητικό ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα!» Καλούνται να συμμετέχουν όλοι και παράλληλα να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Σητείας ως προορισμό διακοπών ή ως μόνιμη ή δεύτερη κατοικία σε μια πρωτοβουλία που στηρίζουν όλοι οι Δήμοι της Σητείας, η Νομαρχία και ο ΟΑΣ.
Να σημειωθεί πως ειδικά στο πρόγραμμα του ΕΟΤ για την ελληνική κουζίνα υπάρχει συμμετοχή 35 εστιατορίων που έχουν προετοιμάσει εξαιρετικά από τον Φεβρουάριο σημαντικά εδέσματα, γλυκά και ποτά για την προώθηση της ελληνικής διατροφής, σ’ ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόγραμμα την ευθύνη έχουν διάσημοι Έλληνες σεφ όπως ο Χριστόφορος Πεσκιάς στα φαγητά και στα γλυκά ο Στέλιος Παρλιάρος.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails