Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Ο Ομπάμα στην Κρήτη!


Αλέξις καλεί Μπάρακ στο νησί μας!Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά είναι πιθανόν να βρεθεί ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου όπως γράφει σήμερα η 'Πατρίδα'(Ε.Καρεκλάκη)
Και τονίζει ότι ο πλανητάρχης θα επισκεφθεί τη μεγαλόνησο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του στενού του συνεργάτη και διαδόχου του στη Γερουσία, Αλέξη Γιαννούλια, ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται (από την πλευρά της μητέρας του) από τα Χανιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του Αμερικανού προέδρου και ο ομογενής υπουργός Οικονομικών του Ιλινόις θα φιλοξενηθούν σε υπερπολυτελή θαλαμηγό. Οι σχέσεις φιλίας των δύο ανδρών είναι πολύ στενές. Ο Ομπάμα τον περιβάλλει με εκτίμηση και τον θεωρεί «πραγματικό κεφάλαιο» για το Δημοκρατικό κόμμα, γιʼ αυτό και στηρίζει την υποψηφιότητα του για τη θέση που ο ίδιος κατείχε μέχρι πρότινος. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο του 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 ο Αλέξης ή Άλεξ Γιαννούλιας, σε ηλικία μόλις 30 ετών, διεκδίκησε τη θέση του υπουργού Οικονομικών με ενθάρρυνση του Μπαράκ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι το Δημοκρατικό Κόμμα υποστήριξε άλλον υποψήφιο. Είναι ο νεότερος πολιτικός που εκλέχτηκε σε αυτό το αξίωμα στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ και για το γεγονός αυτό τιμήθηκε από το Ενωμένο Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο με το μεγάλο ετήσιο βραβείο «Περικλής».
Ο Γιαννούλιας που υπήρξε μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου πριν από περίπου δέκα χρόνια, έχει κάνει και στο παρελθόν διακοπές στα Χανιά. Η μητέρα του, Άννα Ξηρουχάκη κατάγεται από τα Σφακιά και είναι η πρώτη ξαδέρφη της συζύγου του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανόλη Σκουλάκη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails