Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Άρχισε ο Κρητικός εμφύλιος της κεντροδεξιάς.

Την οριστική διαγραφή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τον παραπέμψει σε αυτή αλλά και να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα. Η επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ιωάννη Τραγάκη, έκανε δεκτό το σκεπτικό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και έκρινε ότι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης "με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του προκαλεί βλάβη στη λειτουργία του κόμματος". Αφορμή για τη διαγραφή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης αποτέλεσαν οι δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες εξέταζε το ενδεχόμενο να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για το αξίωμα του περιφερειάρχη Κρήτης, ενώ το κόμμα είχε ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Άμυνας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Την υποψηφιότητά Μαρκογιαννάκη αναμένεται να στηρίξει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Εντονα αντέδρασε στην αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με δήλωση του έκανε λόγο για «αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες» και «μεθοδεύσεις που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω». Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη έχει ως εξής:
«Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες, χωρίς έστω να μου ζητήσει να εξηγήσω τις απόψεις μου για την προοπτική της παράταξης στην περιφέρεια της Κρήτης. Αυτές οι μεθοδεύσεις μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω». Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό υπήρχε έντονη φημολογία για ανεξαρτητοποίηση του Βουλευτή.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails