Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Τα άπλυτα της ΕΠΟ στην φόρα..


Πώς μπορεί μία Ομοσπονδία που είναι "διαλυμένη" οικονομικά και που ο ισολογισμός της χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια να κρίνει τη βιωσιμότητα ομάδων και να αποφασίζει για τη "διάλυσή" τους; Αυτή είναι η ΕΠΟ! Η "Νέα Κρήτη" φέρνει στο φως στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τον ισολογισμό της ΕΠΟ και είναι αδιαμφισβήτητα. Έναν ισολογισμό τον οποίο υπογράφει ο γνωστός Σμαΐλης. Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της. Υπάρχουν βέβαια και ζητήματα τα οποία διερευνούνται. Άραγε θα απαντήσουν στην ΕΠΟ τι γίνεται με τα ενωσιακά γήπεδα και την εταιρεία "ΑΒΑΞ"; Και τόσα άλλα ακόμη... Διαβάστε παρακάτω όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά της ΕΠΟ και θα καταλάβετε...

Δραματικά οικονομικά
Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ διενεμήθη ο ισολογισμός της, καθώς και στοιχεία απολογισμού και προϋπολογισμού για το τρέχον αλλά και το προηγούμενο οικονομικό έτος. Παρακάτω θα εκτεθούν στοιχεία οικονομικά και άλλα που προκαλούν μεγάλη κατάπληξη στους γνωρίζοντες βασικά πράγματα με το να διαβάζουν τις οικονομικές καταστάσεις της ΕΠΟ. Τα υπογράφει με περισσή ευγένεια και ο γνωστός από την παράνομη συμμετοχή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ κ. Σμαΐλης. Οι διοικούντες την ΕΠΟ, με το να δημοσιεύουν τα παρακάτω στοιχεία ή είναι αφελείς ή εν γνώσει τους προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με τις αποφάσεις των κατευθυνόμενων επιτροπών τους, ενώ είναι και εντελώς αναξιόπιστοι.

Περίεργα κονδύλια και υποκρισία
Άκρως υποκριτικό και επικίνδυνο η ΕΠΟ να εφαρμόζει διατάξεις και να ελέγχει τη βιωσιμότητα όλων των ομάδων ευθύνης της, όταν η ίδια κινδυνεύει να διαλυθεί. Και εξηγούμεθα. Η ΕΠΟ για το 2009 παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαια -43.289.975 ευρώ και το 2010 παρουσιάζει επίσης αρνητικά ίδια κεφάλαια -20.192.268 ευρώ. Δηλαδή αρνητική καθαρή θέση και μη βιώσιμη 100%. Δηλαδή η ΕΠΟ ελέγχει τους άλλους για το αν είναι βιώσιμοι όταν αυτή η ίδια κινδυνεύει κυριολεκτικά οικονομικά να διαλυθεί. Και αυτό αποδεικνύεται από τα ίδια τα δικά της στοιχεία. Επιβεβαιώνει δε πέραν της παραπάνω δεινής θέσης ότι κατά το 2009 είχε υποχρεώσεις 53.594.707 ευρώ (!!!) και το 2010 είχε υποχρεώσεις 34.261.537 ευρώ! Μόνο οι επιταγές πληρωτέες για κάθε χρόνο είναι περί τα 11 εκατ. ευρώ!

Πώς διαγράφουν τις πιστώσεις, τι εγγραφή κάνουν;
Και το εντυπωσιακό είναι ότι δια μιας κοντυλιάς, οι ζημίες και η αρνητική καθαρή θέση μειώνεται από το 2009 μέχρι το 2010 κατά 23 εκατ. ευρώ, όπως και οι υποχρεώσεις!! Πώς έγινε αυτό, κ. Πιλάβιε και ορκωτέ Σμαΐλη; Με λογιστικές εγγραφές νόμιμες; Δε στέκει. Τι λογαριασμούς χρεώνατε στο λογιστήριό σας τότε που πιστώνατε τις ΕΠΣ όταν εγγράφατε τις πιστώσεις; Μάλλον κάποια απαίτηση χρεώνατε. Δεν εξηγείτε αλλιώς. Θα κάνετε τώρα το ακριβώς αντίθετο. Έτσι γίνεται και σήμερα με μια απόφαση της Γ.Σ. λέτε ότι τα διαγράφετε; Ας μας το εξηγήσουν πειστικά. Οι ίδιοι παραδέχονται φαρδιά πλατιά ότι η καθαρή τους θέση είναι αρνητική και ότι μέσα σε μια πενταετία θα... φτιάξουν τα πράγματα. Λένε ότι του χρόνου ευελπιστούν η Εθνική ομάδα να τους φέρει έσοδα αφού υπάρχει το EURO. Δε δέχονται όμως τη θέση του ΟΦΗ για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Έτσι ακριβώς λένε. Να πώς εξηγείται η τάση στον ΟΦΗ και στον Ηρακλή για πλήρη διαχειριστικό έλεγχο, κάτι που οσονούπω θα γίνει και επισήμως γνωστό. Εμείς για τα παραπάνω είμαστε πρόθυμοι να γνωστοποιήσουμε τη θέση σας. Αναμένουμε.

Σχέση Σμαΐλη-ΕΠΟ
Ο περιβόητος ορκωτός λογιστής Σμαΐλης αμείφτηκε από την ΕΠΟ με 28.000 για το 2010 και προϋπολογίζει να πάρει για το 2011, 38.000 ευρώ. Ο κ. Σμαΐλης κάνει ευγενικές παρατηρήσεις στον ισολογισμό και εντελώς ευγενικά εκφράζει τη γνώμη του χωρίς να λέει τίποτε, ούτε ακόμη και για την αρνητική καθαρή θέση που είναι και παράνομη και που ίδιος σαν αδέκαστος δικαστής εξέφρασε άποψη για τον ΟΦΗ και τον Ηρακλή διαλύοντάς τις, ο ίδιος ο άνθρωπος. Απίστευτη υποκρισία, για να μη γράψουμε τίποτε άλλο. Ο Σμαΐλης δε βλέπει τι γίνεται στον άθλιο ισολογισμό της ΕΠΟ, δεν αναγράφει τίποτε, και την ίδια στιγμή καταδικάζει τον ΟΦΗ και τον Ηρακλή. Είναι δυνατόν ο απλός φίλαθλος να μην επαναστατεί με αυτά τα καμώματα του Πιλάβιου και των ανθρώπων του; Είναι δυνατόν ο Σμαΐλης να ορίζεται μέλος επιτροπής όταν η έμμισθη σχέση του και με αρκετά ευρώ είναι πασίδηλη και υποκριτική; Πώς είναι δυνατόν και σήμερα ακόμη να μη το παραδέχεσθε;

Έσοδα ΕΠΟ
Η ΕΠΟ έχει έσοδα περίπου 50 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται:
1) Από επιχορηγήσεις του ελληνικού λαού 3,8 εκατ. ευρώ
2) Από τη FIFA-UEFA 10,2 εκατ. ευρώ
3) Από δικαιώματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (τηλεοπτικές μεταδόσεις, δελτία και συμβόλαια ποδοσφαιριστών) 8,9 εκατ. ευρώ
4) Από τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων Εθνικής 4 εκατ. ευρώ
5) Από διαφημίσεις και χορηγίες 8,2 εκατ. ευρώ
6) Από πρόστιμα 2,6 εκατ. ευρώ κ.λπ.

Έξοδα ΕΠΟ
Αξιοσημείωτη η δαπάνη για το υπαλληλικό προσωπικό της ΕΠΟ για τους 80-90 υπαλλήλους που ξεπερνά 5,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή ο μέσος μισθός στην ΕΠΟ ξεπερνά τις 50.000 ευρώ! Καλοπληρωμένοι όλοι στην ΕΠΟ. Και για να μη μας πουν ότι εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι μισθοί των προπονητών, τους λέμε ότι είδαμε το σχετικό ξεχωριστό κονδύλι 2,4 εκατ. ευρώ. Διοικητικά έξοδα είναι 8,64 εκατ. ευρώ. Πολλά τα λεφτά και εδώ. Η Εθνική ομάδα τους κόστισε 12 εκατ. ευρώ και η ανάπτυξη και υποδομή 6,18 εκατ. ευρώ. Εδώ περιλαμβάνεται προληπτική ιατρική 3 περίπου εκατ. ευρώ! Τα 3 εκατ. ευρώ είναι πολλά λεφτά για αυτήν τη δαπάνη. Πολλά τα λεφτά!

Διαχειριστικός έλεγχος!
Το εάν τα παραπάνω ποσά είναι σύννομα και αναγκαία είναι θέμα των δημόσιων ελεγκτικών Αρχών, εκτός και αν και εδώ η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο (!!!) αλλά και των μελών της Γενικής Συνέλευσης. Ένα είναι για εμάς το περίεργο, επικίνδυνο και υποκριτικό. Το ότι η ΕΠΟ, με άθλιο οικονομικά ισολογισμό, με μεγάλη αρνητική θέση και τεράστια χρέη έρχεται σαν τιμητής να κρίνει ομάδες για τη βιωσιμότητά τους και να τις καταδικάζει δια μέσου ορκωτών λογιστών, που κάνουν γαργάρα την προκλητικά άσχημη οικονομική κατάσταση της ίδιας της ΕΠΟ και μάλιστα υπογράφουν τον ισολογισμό της και μετά με άλλα διαφορετικά κριτήρια κάνουν τους τιμητές. Οι κύριοι αυτοί ελέγχονται γιατί απλούστατα η ΕΠΟ χρησιμοποιεί και δημόσιο χρήμα, αλλά και δυνατότητες που αντλεί μέσα από την Πολιτεία για να ασκεί εξουσία οικονομική και αθλητική. Όχι λοιπόν στο αυτοδιοίκητο, οικονομικό και διοικητικό.

Να ελέγξει την ΕΠΟ η UEFA
Η UEFA δίδει οδηγίες για την αδειοδότηση των ομάδων από την ΕΠΟ. Μήπως θα έπρεπε να ελέγχει για τον ίδιο λόγο και την ΕΠΟ πρώτα από όλα; Δεν το έχει κάνει. Ξέρει άραγε τα δραματικά οικονομικά στοιχεία της ΕΠΟ; Εάν τα ήξερε θα επέτρεπε να δίνει η ίδια τις άδειες; Δε στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά η ΕΠΟ να το παίζει αδέκαστη, όταν και μόνο με την ανάγνωση των οικονομικών της στοιχείων βλέπει κανείς ότι όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα να είναι ελεγκτής αλλά και ότι είναι παράνομη, σύμφωνα μεΈντονα τους νόμους της ελληνικής Πολιτείας.

Μην τους ακούτε...
Έφερε ο κ. Πιλάβιος μια υπάλληλο μιας επιτροπής ανάπτυξης και χρηματοδότησης ομοσπονδιών για να φοβίσει... τον ΟΦΗ. Και εδώ υποκρισία και ανευθυνότητα. Ο κ. Μπιτσαξής τη δέχεται μαζί με δυο υπαλλήλους της ΕΠΟ και τους ακούει όλους μαζί για τα προβλήματά τους με επίκεντρο τον αυτοδιοίκητο τους. Ήταν γκάφα του κ. Μπιτσαξή να συναντηθεί με υπαλλήλους της FIFA και της ΕΠΟ. Και από εκεί και ύστερα, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, φερέφωνα δημοσιογράφοι και site του κ. Πιλάβιου, των υπαλλήλων του και της ΕΠΟ προσπαθούν να περάσουν γραμμές, να φοβίσουν και άλλα τέτοια. Αυτά όμως δεν περνούν πλέον γιατί τους πήρε χαμπάρι όλη η Ελλάδα. Ο ΟΦΗ δε θα κάνει πίσω και είναι μοναδική η ευκαιρία που του προσφέρεται να βοηθήσει στην αποκάλυψη και το ξεδόντιασμα μιας ομάδας που επιβουλεύεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails