Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Και τα δεσμά καλά κρατούν..

Ο Μ. Γλέζος είπε:
«Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη!».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε:
«Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση.
Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη" είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά την αποχώρηση του από τον χώρο της παρέλασης, προσθέτοντας ότι: "Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους»

Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που πολέμησαν κ. Παπούλια , είναι και αυτοί μέσα σε αυτούς που τους σφίγγετε την θηλιά γύρω από τον λαιμό τους κάθε μέρα που περνάει.

Αν κάποιοι πρέπει να ντρέπονται, είναι αυτοί που παραμονή της επετείου αποφάσισαν και υπέγραψαν, την παράδοση της χώρας σε αυτούς, που πριν από 71 χρόνια πολεμούσαν για να διώξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails