Παραλίες της Κρήτης

Ξεκινάμε ένα ταξίδι σήμερα, μια διαδρομή στις μαγευτικές παραλίες της Κρήτης. Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι νομίζω ότι επιβάλετε ένα τέτοιο αφιέρωμα.. (θα έχει και συνέχεια...)
Φαλάσαρνα – Χανιά
Κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, μια βυθισμένη αρχαία πόλη, κυκλώπεια τείχη, ένας πέτρινος θρόνος με άγνωστη προέλευση και χρονολόγηση: η Κρήτη σε όλο το μεγαλείο της . Μια ώρα περίπου μακριά από τα Χανιά θα βρεθείτε σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Προσοχή όταν έχει αέρα, καθώς τα ρεύματα κάνουν το κολύμπι αδύνατο. Αξίζει να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

Μακρύς Γιαλός - Ιεράπετρα
Η θάλασσα βαθαίνει τόσο απαλά που σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να περπατήσεις τα 320 χιλιόμετρα μέχρι την Αφρική. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές ταβέρνες για όλα τα γούστα, ενώ το λιμανάκι παραμένει το πιο γραφικό κομμάτι του χωριού. Από αυτό το λιμάνι υπάρχει πλοιάριο το οποίο κάθε πρωί μεταφέρει επισκέπτες στο πανέμορφο Κουφονήσι και επιστρέφει το απόγευμα. Ο Μακρύ Γιαλός έχει πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, θαλάσσια σπορ και προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Βαθύ – Μεσαρά
Ενας στενός κόλπος που εισχωρεί τόσο βαθειά στη στεριά, ώστε δεν φαίνεται η έξοδος του προς τη θάλασσα, δίνοντας την εντύπωση λίμνης. Δύσκολα προσβάσιμο από ξηρά ή από θαλάσσα, το Βαθύ είναι ιδανικό για απομόνωση και αυτοσυγκέντρωση σε έναν τόπο φορτισμένο με αρχέγονες μνήμες.
Εντυπωσιακή εικόνα παρουσιάζει και ο διαβρωμένος από τον άνεμο λευκός ασβεστόλιθος των τοιχωμάτων της χαράδρας που οδηγεί στην παραλία.

Αγιοφάραγγο - Ηράκλειο
Το Αγιοφάραγγο βρίσκεται νότια του νομού Ηρακλείου πολύ κοντά στα Μάταλα. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό φαράγγι το οποίο καταλήγει σε μια μαγευτική, βοτσαλωτή παραλία! Η παραλία αυτή είναι προσβάσιμη μόνο μέσα από το φαράγγι ή με βάρκα από τους Καλούς Λιμένες, γι' αυτό κι έχει διατηρήσει την φυσική ομορφιά της. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι διαρκεί 15 - 20 λεπτά περίπου και δεν θα σας κουράσει.Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα και το τοπίο πανέμορφο! Αξίζει να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Αγιοφάραγγο, ή να κατασκηνώσετε στην όμορφη παραλία του και να αφεθείτε στην ηρεμία της φύσης!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου