Παραλίες της Κρήτης ( μέρος 6 )

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα για τις παραλίες της Κρήτης και έχουμε φτάσει αισίως το 6ο μέρος. Δείτε όλο το αφιέρωμα εδώ: Αφιέρωμα στις παραλίες της Κρήτης
Λέντας
Η περιοχή του Λέντα βρίσκεται περίπου 73 χλμ νοτιοανατολικά του Νομού Ηρακλείου. Ένα γραφικό ψαράδικο χωριό, συχνός προορισμός των τουριστών με φυσική ομορφιά, παραδοσιακές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, γνωστός και ως τόπος θεραπείας με ιαματικά νερά. Η παραλία του Λέντα έχει πεντακάθαρα νερά και άφθονη σκιά. Ενδείκνυται για βόλτες με τα πόδια, καθώς περπατώντας θα ανακαλύψετε και άλλες μικρές παραλίες της περιοχής, εξίσου όμορφες και προσβάσιμες όπως η παραλία Δισκός.

Άγιος Παύλος
Η παραλία του Αγίου Παύλου βρίσκεται στα νότια του Ρεθύμνου περίπου 50 χλμ από την Αγία Γαλήνη. Μια ήρεμη αμμώδης παραλία χωρίς φασαρία και πλήθος κόσμου, ενδείκνυται για τους λάτρεις των ήρεμων αποδράσεων. Οι αρκετά ψηλοί αμμόλοφοι (περίπου 30 μέτρα) στέκονται επιβλητικοί και οδηγούν στην πανέμορφη παραλία, η οποία ειδικά κατά την ώρα που ο ήλιος δύει, μαγεύει τους επισκέπτες. Στην περιοχή θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και γραφικές ταβερνούλες. Επίσης οι φίλοι της yoga θα απολαύσουν την παραμονή τους εκεί, καθώς την περιοχή επισκέπτονται αρκετοί φίλοι της δραστηριότητας απ’ όλο τον κόσμο, παίρνοντας μέρος σε σεμινάρια και εκδηλώσεις. Η επίσκεψή σας στον Άγιο Παύλο θα σας γεμίσει με χαρούμενα συναισθήματα και θα σας βοηθήσει να αποδράσετε από την καθημερινότητα!

Λιμένας Χερσονήσου
Η Χερσόνησος βρίσκεται 27 χλμ ανατολικά από το Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή στη νεολαία τουριστικά θέρετρα, με σύγχρονες τουριστικές υποδομές, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και πλούσια νυχτερινή ζωή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φυσικό λιμανάκι της περιοχής ήταν και το λιμάνι της αρχαίας πόλης Λύττος. Στην Χερσόνησο μπορείτε να βρείτε παραλίες για ένα ήρεμο μπάνιο αλλά και πολύβουες πλαζ με πολύ κόσμο, μουσική και θαλάσσια παιχνίδια! Παραλία "Τα Λιμανάκια" Τα Λιμανάκια αποτελούνται από μικρές, πανέμορφες αμμώδεις παραλίες και βρίσκονται στα δυτικά του Λιμένα Χερσονήσου. Απέχουν περίπου 28 χλμ ανατολικά από το Ηράκλειο και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Αυτές οι πολύ μικρές παραλίες είναι εκτεθειμένες στους βοριάδες και συνήθως υπάρχουν εκεί λίγοι λουόμενοι. Η παραλία στα δυτικά του Λιμένα Η παραλία αυτή είναι βοτσαλωτή και βραχώδη βυθό, ιδανική για ψαροντούφεκο! Βρίσκεται σε ένα μεγάλο πλάτωμα 28 χλμ από το Ηράκλειο, δεν είναι οργανωμένη και η πρόσβασή της είναι πολύ εύκολη. Κοντά σ' αυτή την παραλία υπάρχει και παραλία γυμνιστών. Η παραλία Γυμνιστών Η παραλία αυτή δεν διαφέρει από την δυτική παραλία της Χερσονήσου. Είναι ιδανική για ψαροντούφεκο, δεν είναι οργανωμένη και είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους. Απέχει 28 χλμ από το Ηράκλειο και είναι το μόνο σημείο στην περιοχή που επιτρέπεται ο γυμνισμός, αν και βρίσκεται πολύ κοντά στο δρόμο οπότε δεν είναι αρκετά απομονωμένη!

Σφακιά
Η Χώρα Σφακίων βρίσκεται στα Χανιά περίπου 74 χλμ από την πόλη στη νότια Κρήτη, κοντά στο τέλος του φαραγγιού της Ίμβρου. Πρόκειται για την πρωτεύουσα της περιοχής των Σφακίων με πολλές υποδομές. Ταβερνάκια, μαγαζιά, καφενεία και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα από τα καραβάκια και να ταξιδέψετε για κοντινές και πανέμορφες περιοχές όπως το Λουτρό, η Αγία Ρούμελη, η Παλαιόχωρα και το νησί της Γαύδου. Η Βρύση, η παραλία των Σφακίων που προτιμάται, είναι αμμώδης με μικρό βοτσαλάκι. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και το τοπίο στο Λιβυκό πέλαγος θα σας μαγέψει! Υπάρχει άλλη μια μικρή παραλία δίπλα στο λιμανάκι των Σφακίων μπροστά από τον κεντρικό δρόμο με τις ταβέρνες, η οποία όμως δεν είναι τόσο όμορφη και καθαρή όσο η Βρύση. Η επίσκεψή σας στη Χώρα Σφακίων θα σας μαγέψει!

Κεδρόδασος
Το Κεδρόδασος είναι μια καταπληκτική παραλία που βρίσκεται 76km νοτιοδυτικά των Χανίων και 1km δυτικά από τη διάσημη λιμνοθάλασσα στο Ελαφονήσι.
Η παραλία είναι γεμάτη με δέντρα αρκεύθου, που μοιάζουν με κέδρους, και αμμοθίνες, που θυμίζουν τις τροπικές παραλίες του Λιβάνου. Οι μικροί κέδροι ανήκουν στα είδη Juniperus oxycedrus και Juniperus phoenicea. Αν βρεθείτε στην παραλία, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα δέντρα είναι πολύ εύθραυστα και είναι απαιτούν το σεβασμό σας.
Το Κεδρόδασος καλύπτει μια μεγάλη έκταση περίπου 110 στρεμμάτων και είναι ένα πανέμορφο μέρος: είναι ιδανικό για κατασκήνωση και είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες γυμνιστών. Η παραλία έχει λευκή άμμο και μερικούς βράχους. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν υποδομές κοντά, καθιστώντας αυτή την απομονωμένη παραλία ως έναν από τους τελευταίους ανέγγιχτους παράδεισους στην Ευρώπη. Επιπλέον, δεδομένου ότι η παραλία είναι απόμερη, θα πρέπει να τη διατηρείτε καθαρή και να παίρνετε τα σκουπίδια μαζί σας κατά την αποχώρηση σας.
Η παραλία προστατεύεται από τους ανέμους που φυσούν συνήθως στη γειτονική Ελαφόνησο. Το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 διασχίζει την παραλία (υπάρχουν κίτρινες και μαύρες πινακίδες παντού).
Τα τελευταία χρόνια η φήμη του Κεδρόδασους αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών του. Έτσι, εάν θέλετε να μείνετε εντελώς απομονωμένοι, υπάρχει μια δεύτερη παραλία
, που βρίσκεται 1 χιλιόμετρο ανατολικότερα. Αποτελεί την πιο απομονωμένη εκδοχή του Κεδρόδασους, με λιγότερα δέντρα και φυσική σκιά. Διασχίζεται από το μονοπάτι Ε4 και μπορεί μόνο να προσεγγιστεί με τα πόδια, περπατώντας 1km προς τα ανατολικά από το Κεδρόδασος.
Η πρόσβαση στην παραλία του Κεδρόδασος είναι λίγο πολύπλοκη, έτσι θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε πώς θα έρθετε εδώ. Περίπου 500 μέτρα πριν φτάσετε τα πρώτα κτίρια της Ελαφόνησου, υπάρχει ένας μικρός δρόμος στα αριστερά σας. Είναι ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος μόνο για 5 μ. και συνεχίζει χωματόδρομος. Πάρτε την πρώτη στροφή αριστερά (θερμοκήπια στα δεξιά) και την επόμενη αριστερά και πάλι. Μετά από ένα πέτρινο τοίχο στα αριστερά, συνεχίστε ευθεία και στρίψτε δεξιά. Τέλος στρίψτε αριστερά και πάλι και θα δείτε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά (και δυστυχώς μιας πρόχειρης χωματερής). Η απόσταση του σημείου αυτού από τον κεντρικό δρόμο είναι 2.5 χιλιόμετρα. Η παραλία είναι ορατή από το σημείο αυτό. Κατηφορίστε το μονοπάτι και φτάσατε. Καλώς ήρθατε στον παράδεισο!

Φυλακή
Η παραλία της Φυλακής βρίσκεται 3km ανατολικά της Χώρας Σφακίων και 75km νοτιοανατολικά των Χανίων. Βρίσκεται πολύ κοντά στο μοναδικό ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυμνιστές στην Κρήτη, που λέγεται "Βριτόμαρτις".
Η παραλία έχει βότσαλο και κατά τόπους βράχια και δεν είναι ανοιχτή στους ανέμους. Είναι εντελώς απομονωμένη, παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση με αυτοκίνητο ή περπάτημα από τη κοντινή Χώρα Σφακίων είναι εύκολη.
Στη παραλία δεν υπάρχουν καταλύμματα και εστιατόρια, αλλά υπάρχουν ξαπλώστρες. Επίσης, λόγω της γειτνίασης της με το ξενοδοχείο Βριτομάρτυς αλλά και της απομονωμένης θέσης της, η Φυλακή, καθώς και η γειτονική παραλία Βριτόμαρτις, προτιμούνται από γυμνιστές. Ουσιαστικά αποτελούν τις μόνες "επίσημες" παραλίες γυμνιστών στην Κρήτη.
Πιο μακρυά βρίσκεται μια ταβέρνα σχεδόν αποκλειστικά για γυμνιστές, ενώ οι επισκέπτες περπατάνε όλο το δρόμο μέχρι το χώρο στάθμευσης, πριν ντυθούν. Πόσο περισσότερο φιλική στους γυμνιστές μπορεί να είναι η Φυλακή;
Η πρόσβαση από τη Χώρα Σφακίων εξασφαλίζεται με αυτοκίνητο οδηγώντας ανατολικά και παίρνοντας το δρόμο που αρχίζει αριστερά από την είσοδο του ξενοδοχείου Βριτόμαρτις. Στη Χώρα Σφακίων μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό, ενώ επίσης υπάρχει και λεωφορειακή σύνδεση με τα Χανιά. Επίσης, από το λιμάνι της Χώρας φεύγουν πλοία για Γαύδο, Λουτρό, Αγία Ρουμέλη, Σούγια και Παλαιόχωρα.

Τρυπητή
Η Τρυπητή βρίσκεται 73km νότια του Ηρακλείου. Είναι μια μαγευτική παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερό. Υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια στην παραλία.
Στην παραλία υπάρχουν μια παραδοσιακή ταβέρνα και μερικά λιτά δωμάτια χωρίς ρεύμα!
Μπορείτε να οδηγήσετε ως εδώ μέσω του χωριού Βασιλική ή του Λέντα. Αν έρθετε από τη Βασιλική, όπως σας προτείνουμε, θα πρέπει να στρίψετε αριστερά 2km μετά το χωριό. Έπειτα οδηγείτε 6km χωματόδρομο, κατά μήκος του φανταστικού στενού φαραγγιού της Τρυπητής που καταλήγει στη παραλία
Αν θέλετε να έρθετε από το Λέντα, πρέπει να οδηγήσετε ανατολικά το δρόμο για το Κρότο. Οδηγήστε 2km στο χωματόδρομο και στρίψτε δεξιά προς τη Τρυπητή. Ο χωματόδρομος είναι 10km, σε πολύ κακή κατάσταση.

Χρυσή(Γαϊδουρονήσι)
Η νήσος Χρυσή ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στην Ελλάδα και γνωστό σε όλο το κόσμο.
Η Χρυσή είναι ένα στενόμακρο νησάκι μήκος 5km, 8 μίλια νότια της Ιεράπετρας. Το όνομα της το παίρνει από τα υπέροχα χρώματα της άμμου, η οποία περιτριγυρίζει το νησί.
Στο νησάκι υπάρχουν φανταστικές διάφορες παραλίες, με χαρακτηριστικά τυρκουάζ νερά και εξωτικά τοπία. Προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί κέδροι και ενδογενή φυτά.
Υπάρχουν παραλίες στην Νότια και στη Βόρεια Χρυσή. Το καραβάκι από την Ιεράπετρα σας αφήνει στη βόρεια μεριά του νησιού, άρα αν φυσάει Νοτιάς, μπορείτε να περπατήσετε ως τη νότια πλευρά του νησιού, όπου δεν θα έχει κύμα, διασχίζοντας το κεδρόδασος σε 5'.
Υπάρχουν μερικές πολύ λιτές ταβερνούλες και καφενεία στο νησί, αλλά δεν υπάρχει μέρος διαμονής. Η διαμονή το βράδυ στο νησί απαγορεύεται αυστηρά, γι'αυτό μην επιχειρήσετε να κατασκηνώσετε.
Για να έρθετε στο νησί υπάρχουν δρομολόγια από Ιεράπετρα, αλλά σας συμβουλεύουμε να βεβαιωθείτε για τις ώρες αναχώρησης πριν έρθετε εδώ.

Τριόπετρα
Η Τριόπετρα βρίσκεται περίπου 52km νότια του Ρεθύμνου και 13km νοτιοανατολικά του χωριού Ακούμια, στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα και δίπλα σε καταπράσινους ελαιώνες. Είναι επισκέψιμη με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων, που περνούν από τα Ακούμια ή από τα Σαχτούρια. Βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι του αχανούς παραλιακού μετώπου που οι ντόπιοι ονομάζουν Ακουμιανή Γυαλιά, καθώς η περιοχή της Τριόπετρας κάποτε αποτελούσε τα «χειμωνικά» των κατοίκων των Ακουμίων, οι οποίοι είχαν κτίσει μικρές αγροικίες για να περνούν την νύχτα τους κοντά στα κτήματα τους. Πλέον, οι τυχεροί Ακουμιανοί, επισκευάζουν τις αγροικίες δίπλα στη πανέμορφη παραλία, σχηματίζοντας μάλιστα μικρούς άτυπους οικισμούς.
Η Τριόπετρα αποτελείται από δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από μια μικρή χερσόνησο. Στην άκρη της χερσονήσου, μέσα στη θάλασσα, στέκονται τρεις επιβλητικοί βράχοι, από τους οποίους παίρνει το όνομα της η περιοχή.
Η πρώτη παραλία
Η Μικρή Τριόπετρα, σχηματίζεται νοτιοανατολικά των τριών βράχων, σε ένα κλειστό κόλπο με άμμο και αρκετούς βράχους. Στα νότια άκρα της εκβάλει ο Ακουμιανός Ποταμός, ο οποίος τη χωρίζει από την εξίσου μαγική παραλία με τους Αμμόλοφους. Στη παραλία υπάρχουν μερικά δωμάτια και ταβερνούλες, ενώ προσφέρονται και ομπρέλες. Επίσης, εδώ υπάρχει το μικρό λιμανάκι της περιοχής, στο νοτιοανατολικό τμήμα της παραλίας, που ονομάζεται Στόμιο. 1km βορειοανατολικά της παραλίας βρίσκεται το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, χτισμένο στην κορυφή ενός ψηλού λόφου με υπέροχη θέα σε όλη την περιοχή.
Η κύρια και γνωστότερη παραλία
Η Μεγάλη Τριόπετρα, σχηματίζεται δυτικά των βράχων, η οποία εκτείνεται δυτικά για αρκετά χιλιόμετρα. Η παραλία έχει πανέμορφη χοντρή άμμο και υπέροχα νερά. Επίσης, έχει δυτικό προσανατολισμό, γεγονός που την κάνει ευάλωτη στους δυτικούς ανέμους αλλά και διάσημη για το φανταστικό της ηλιοβασιλέμα. Το ανατολικό τμήμα της παραλίας είναι λίγο οργανωμένο με ταβέρνες, δωμάτια και ομπρέλες, αλλά ποτέ δεν έχει πολύ κόσμο. Εδώ εκβάλει κι ένα μικρό ποταμάκι με δροσερό νερό. Η κατασκήνωση δεν επιτρέπεται στη περιοχή, αλλά δίπλα στους τρεις βράχους σχηματίζεται μια πανέμορφη μεγάλη σπηλιά σε σχήμα Δ, που μπορείτε να βρείτε σκιά. Το δυτικό τμήμα της παραλίας δεν είναι οργανωμένο. Εδώ υπάρχει ένας χωματόδρομος που πηγαίνει παράλληλα με την ακτογραμμή και φτάνει ως τις Λίγκρες.

Χρυσόστομος
Ο Χρυσόστομος, γνωστός και ως Λασαία, αποτελεί έναν μικρό οικισμό 78km νότια του Ηρακλείου και 2km ανατολικά των Καλών Λιμένων. Ο οικισμός αποτελείται κυρίως από σπίτια ντόπιων, αλλά μπορείτε να βρείτε κάποιες υποδομές διαμονής και εστίασης.
Μπροστά στον οικισμός απλώνεται μια φανταστική παραλία, με χοντρή άμμο, καλά προστατευμένη από τους δυτικούς ανέμους, Η παραλία συνεχίζεται βόρεια, πίσω από το δυτικό τέρμα της παραλίας, σχηματίζοντας μια ξεχωριστή παραλία, που κοιτάει δυτικά και είναι εντελώς μοναχική.
Οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν ακόμη τα ερείπια από την αρχαία Λασαία, που ήταν χτισμένη εδώ. Υπάρχουν ακόμη σημάδια από το λιμάνι που υπήρχε εδώ. Είναι οι βράχοι ανάμεσα στην παραλία και το μικρό νησάκι.
Μπορείτε να έρθετε εδώ από τη Μεσαρά παίρνοντας το δρόμο για Καλούς Λιμένες και στρίβοντας αριστερά στο χωματόδρομο 1km πριν τους Καλούς Λιμένες. Ο χωματόδρομος αυτός πηγαίνει ουσιαστικά ανατολικά, κατά μήκος της ακτογραμμής. Οδηγείστε 2km ως ότου συναντήσετε τον οικισμό.

Σαρακίνικο (Γαύδος)
Η παραλία στο Σαρακήνικο της Γαύδου, βρίσκεται μόλις 1.5km βόρεια του λιμανιού της Γαύδου, τη Καραβέ. Μπορείτε να φτάσετε εδώ είτε με λεωφορείο από τη Καραβέ, είτε με πεζοπορία 30’. Ονομάζεται έτσι από τους Σαρακηνούς πειρατές που κάποτε χρησιμοποιούσαν το νησί ως ορμητήριο.
Το Σαρακήνικο, όπως και όλες οι παραλίες της περιοχής, είναι μια από τις μαγευτικότερες παραλίες της Ευρώπης, που οποιαδήποτε περιγραφή δεν μπορεί να χωρέσει το μεγαλείο της. Βρίσκεται στον μυχό ενός μεγάλου κόλπου που κοιτάει βόρεια.
Είναι μια ονειρική ξανθιά αμμουδιά με πεντακάθαρα ρηχά νερά, κρυμμένη σε ένα άγριο τοπίο με αμμόλοφους και κέδρους. Η παραλία παρέχει κάποιες πολύ βασικές ανέσεις, καθώς δίπλα υπάρχουν μερικά δωμάτια, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μερικές ταβέρνες, ένα mini market αλλά και το μοναδικό camping στη Γαύδο.
Ανατολικά της παραλίας, στο λόφο Κάβο, έχουν βρεθεί πολλά κεραμικά όστρακα των προϊστορικών χρόνων και έχουν περισυλλεγεί λίθινα εργαλεία. Επίσης, στο Σαρακήνικο έχουν ανασκαφεί δύο αγροικίες ρωμαϊκών χρόνων με εγκαταστάσεις ελαιοπιεστηρίου, αλλά και λέιψανα προϊστορικών οικισμάτων.
Η Γαύδος κάποτε υπήρξε τόπος εξορίας επί Μεταξά. Έτσι, κοντά στη παραλία μπορείτε να δείτε ακόμη το κτίσμα όπου εξορίστηκε ο ιδρυτής του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης. Στο κτίσμα που έζησε, υπάρχει σήμερα μια σημαία της Ελλάδας και μια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δέρματος
Η παραλία Δέρματος είναι μια μαγευτική μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο. Βρίσκεται 90km νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και 4km ανατολικά του Τσούτσουρα.
Η παραλία έχει ήρεμα νερά, με υπέροχα μπλε χρώματα. Η παραλία βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Αναποδάρη.
Στην παραλία δεν υπάρχουν υποδομές, γι'αυτό να μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα. Επίσης, υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια, όπου μπορείτε να βρείτε σκιά
Για να έρθετε εδώ από Ηράκλειο, παίρνετε το δρόμο για Βιάννο και μετά προς Τσούτσουρα. Αφού φτάσετε στην παραλία του Τσούτσουρα, ακολουθείτε τον χωματόδρομο που οδηγάει ανατολικά, κατά μήκος της ακτογραμμής.

Θόλος(Καβούσι)
Ο Θόλος είναι μια μικρή, καλά προστατευμένη παραλία σε ένα κόλπο 26km ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 4km βόρεια του Καβουσίου.
Η παραλία είναι όμορφη, με βοτσαλάκι και στη δυτική μεριά με άμμο. Υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια δίπλα στην παραλία, όπου μπορείτε να βρείτε σκιά. Υπάρχουν μερικές καλές ταβέρνες δίπλα στη περιοχή. Επίσης υπάρχουν μερικά ερείπια από ρωμαϊκό πολιτισμό.
Εκτός της παραλίας, η τριγύρω περιοχή είναι μαγευτική, με πολλά πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε.
Μπορείτε να φτάσετε εδώ από τον Άγιο Νικόλαο παίρνοντας το δρόμο για Σητεία. Στρίψτε στο Καβούσι και κατευθυνθείτε βόρεια.

Πηγή: http://www.cretanbeaches.com , http://2811.gr

Σχόλια

  1. ela pes tin alitheia...kapoios evale meso gia na valeis ton xrusostomo mesa...eeela!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επισκεφτείτε και το ψαροχώρι του Μοχλους με το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Εξαιρετικά καθαρή θάλασσα, απίστευτες ψαροταβέρνες. Και μη ξεχασετε να περάσετε μια βολτα από την Τουρλωτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου