Όταν οι Ηρακλειώτες κολυμπούσαν στον Κούλε!


Το είδα στο cretalive και νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να δείτε την φωτογραφία αυτή..

"Αγαπητό CRETALIVE,

Σήμερα όταν θέλομε να πάμε στη θάλασσα, τρέχομε από τη μια άκρη της Κρήτης στην άλλη. Τότε όμως που ήμαστε πιτσιρίκια, πού τέτοιες πολυτέλειες αφού και τα Ι.Χ. ήταν μετρημένα... Αρκετοί θυμούνται τον Κούλε που γέμιζε από κολυμβητές χωρίς να υπάρχει κανένα υγειονομικό πρόβλημα.Από την απέναντι μεριά η Τρυπητή και αμέσως δίπλα τα περίφημα "μπάνια" του Πόρου που εκεί πλάκωνε όλο το Ηράκλειο, που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει στον Καρτερό όπου πήγαιναν οι πιο πλούσιοι ή πιο πέρα στον Αμνισσό και Τομπρούκ.
Όσοι προτιμούσαν τη δυτική πλευρά της πόλης είχαν τη δυνατότητα να πάνε στην " Ηλεκτρική" (κόλπος Δερματά) και λίγο δυτικότερα στην " Κιτρική" ( Καράβολα ).
Άν δεν σε πείραζε η δυσωσμία που έβγαινε από τον Τάλω και παρακάτω η φοβερή βρώμα από τα Ταμπακαριά, κατάφερνες να πας στο Στόμιο όπως έλεγαν παλιά το Λίντο.
Ούτως ή άλλως η πρόσβαση στην Αμμουδάρα δεν ήταν και τόσο εύκολη. Τις περισσότερες φορές οι θαλασσινές αυτές ηρακλειώτικες αποδράσεις, συνοδευόταν με υπέροχα ντολμαδάκια και κεφτεδάκια, φτιαγμένα από τα χέριας της μαμάς ή της γιαγιάς, που η νοστιμιά τους ήταν απερίγραπτη.
Ειδικά τα τεράστια κυματοθραυστικά μπλόκα στον Κούλε έχουν να καταγράψουν υπέροχα καλοκαιρινά τσιμπούσια , ειδικά όταν ο ήλιος πήγαινε να κρυφτεί πίσω από τον Στρούμπουλα.

Γιώργος Α. (αγία Πελαγία) "

Σχόλια