Φαράγγι του Καρτερού

Το φαράγγι του Καρτερού ποταμού ( Αστρακιανό- Κουναβιανό) ενώνει τα βόρεια παράλια του Νομού Ηρακλείου, με την ενδοχώρα του. Αποτελεί μια εκπληκτική διαδρομή 17 χλμ. δημιούργημα της φύσης.Ξεκινάει από το Δήμο Νέας Αλικαρνασσού στη θέση Μέσα Καρτερός και διασχίζει το Δήμο Επισκοπής καταλήγοντας σε δυο ανεξάρτητες διαδρομές οι οποίες είναι το Αστρακιανό φαράγγι και η άλλη το Κουναβιανό φαράγγι.
Το φαράγγι του Καρτερού ποταμού αποτελεί έναν θησαυρό της Κρητικής Γης καθώς εκπλήσσει τον περιηγητή με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που συναντά. Απίστευτοι γεωλογικοί σχηματισμοί, λιμνούλες και μικροί καταρράκτες σε συνδυασμό με τα πέτρινα γεφύρια, τους νερόμυλους και τα καμίνια δίνουν στον περιηγητή την αίσθηση του μεγαλείου της Κρητικής Φύσης και την αρμονία που προσφέρει το τοπίο σε όλο του τοεύρος.
Είναι ένα φαράγγι 17 χλμ.προσβάσιμο σε όλο του το μήκος(η ομάδα μας περπάτησε στο πρώτο μόνο τμήμα) με κατάλληλα διαμορφωμένα μονοπάτια,ξύλινα σκαλοπάτια και ξύλινα γεφύρια που προσφέρουν εύκολη και ασφαλή περιήγηση.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ: pezopories.blogspot.com

Σχόλια

  1. Τα ξύλινα γεφύρια, τέλος! Τα πήρε ο ποταμός! Για να το περάσετε πρέπει πλέον να κολυμπήσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου