Παραλίες της Κρήτης ( μέρος 2 )

Συνεχίζω το αφιέρωμα στις παραλίες της Κρήτης. Είπαμε καλοκαίρι είναι.. επιβάλετε! Μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος κάνοντας κλικ εδώ: Παραλίες της Κρήτης (μέρος 1)
Ελαφονήσι
Στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης απλώνεται μια από τις πιο μαγικές παραλίες του νησιού. Η Ελαφόνησος, που απέχει περίπου 80 χλμ από τα Χανιά, χαρακτηρίζεται από τους αμμόλοφους με λευκή άμμο, τα καταγάλανα και καθαρά ρηχά νερά, την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει. Το τοπίο σε παραπέμπει σε παραλίες εξωτικές, και τα ρηχά νερά της πολλές φορές συνεχίζονται για αρκετά μέτρα μέσα στη θάλασσα. Το τοπίο της Ελαφονήσου σε καθηλώνει, καθώς είναι σπάνιο να συναντήσεις στην Ελλάδα παραλία με τα δικά της χαρακτηριστικά. Για να φτάσετε ως την Ελαφόνησο μπορείτε να επιβιβαστείτε στο υπεραστικό λεωφορείο ή να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας. Σίγουρα η επίσκεψή σας στην πανέμορφη παραλία της Ελαφονήσου θα σας μείνει αξέχαστη!

Πάνορμο
Η παραλία του Πανόρμου βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο χωριό, 22 χλμ ανατολικά από το Ρέθυμνο. Πρόκειται για μια αμμώδη και πολύ καθαρή παραλία, καλά οργανωμένη, με θαλάσσια σπορ και πολλές ανέσεις. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφενεία. Το Πάνορμο με την υπέροχη φύση του και το ειδυλλιακό περιβάλλον, προσφέρεται για ήρεμες διακοπές. Αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας ακόμη πιο ήσυχα, κατευθυνθείτε δυτικά από το Πάνορμο και περνώντας από χωματόδρομο θα συναντήσετε μικρούς κολπίσκους με βότσαλο.

Καλοί Λιμένες
Οι Καλοί Λιμένες βρίσκονται νότια της Κρήτης, στο νομό Ηρακλείου περίπου 80 χλμ από την πόλη, και 25 χλμ από τις Μοίρες Ηρακλείου. Αυτό το μικρό, παραδοσιακό χωριουδάκι διαθέτει μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης! Λόγω του ότι στην περιοχή πνέουν συχνά δυνατοί άνεμοι, η παραλία στους Καλούς Λιμένες είναι η μόνη που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να κολυμπήσουν ήρεμα και να απολαύσουν το μπάνιο τους, μιας και είναι καλά φυλαγμένη από τους ανέμους. Η ακτή είναι με ψιλό βότσαλο και τα νερά καταγάλανα και καθαρά! Στους Καλούς Λιμένες μπορείτε να βρείτε λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια και παραδοσιακά ταβερνάκια. Πολύ κοντά στην παραλία Καλοί Λιμένες, υπάρχουν κι άλλες πανέμορφες παραλίες όπως το Μάρτσαλο, η παραλία στο Αγιοφάραγγο, το Βαθύ η Ψιλή άμμος κι άλλες!

Γεωργιούπολη
Η παραλία της Γεωργιούπολης βρίσκεται στο νομό Χανιών, στα σύνορα με το νομό Ρεθύμνου στην βόρεια Κρήτη. Η παραλία είναι μεγάλη και πεντακάθαρη! Εκτείνεται περίπου 9 χλμ προς το Ρέθυμνο και η γύρω περιοχή είναι καταπράσινη κι έχει πλούσια πανίδα! Χαρακτηριστικό της Γεωργιούπολης είναι η μικρή, κατάλευκη εκκλησία που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, χτισμένη πάνω σε πέτρινη κατασκευή. Αν φτάσετε μέχρι την Γεωργιούπολη αξίζει να επισκεφθείτε τα χωριά Βρύσες, Κάστελο και Φυλακή, καθώς και την πανέμορφη λίμνη του Κουρνά, όπου θα συναντήσετε και τις σπουδαίες βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Ειρήνης.

Άσπρη Παραλία
Η Άσπρη παραλία βρίσκεται στη νότια Κρήτη 82 χλμ από το Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα μικρό κολπάκι με βότσαλο και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Αν όμως θελήσετε να επισκεφθείτε την Άσπρη παραλία θα χρειαστεί να έρθετε με βάρκα από το χωριό Τρεις Εκκλησιές που βρίσκεται δυτικά. Κανένας δρόμος δεν οδηγεί στην παραλία. Εάν φτάσετε μέχρι εκεί, μη διστάσετε να επισκεφθείτε και την Μαύρη παραλία που βρίσκεται πιο ανατολικά. Στην Άσπρη παραλία δεν υπάρχουν ανέσεις όπως ξαπλώστρες ή φαγητό. Θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε εσείς με τα απαραίτητα.

Βούλισμα
Το Βούλισμα είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδος, πολύ δημοφιλής στις Card postals που διαφημίζουν την Κρήτη. Η παραλία βρίσκεται μόλις 13km ανατολικά του Αγίου Νικολάου, στον οικισμό Ιστρον. Η παραλία έχει κάτασπρη άμμο, που της δίνει ένα υπέροχο ανοιχτό γαλάζιο εξωτικό χρώμα. Είναι προστατευμένη από τους άνεμους, όπως οι περισσότερες παραλίες στο κόλπο του Μιραμπέλου.Η ευρύτερη περιοχή είναι πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά και γι'αυτό η παραλία κατακλύζεται από πολύ κόσμο.

Σχόλια

  1. Για μένα το Ελαφονήσι είναι Παράδεισος. Την πρώτη φορά που πήγα, δεν ήθελα να φύγω. Αγαπάω πολύ την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά αν και ο άντρας μου είναι από την Σητεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες και για τις παραλίες στην ερημόπουλη (κοντά στην αρχαία Ιτανο) και το καταπληκτικό Βάι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου