Παραλίες της Κρήτης ( μέρος 3)

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα μας σήμερα με το τρίτο μέρος για τις παραλίες της Κρήτης που μπορείτε να επισκεφτείτε. (μπορείτε να δείτε το πρώτο και το δεύτερο μέρος εδώ: Μέρος Α , Μέρος Β)
Πρέβελη
Η παραλία βρίσκεται στα νότια του Νομού Ρεθύμνης, μέσα σε έναν καταπράσινο χώρο στο τέλος του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Καθώς βγαίνετε από τη Μονή Πρέβελης παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και ξεκινήστε περπατώντας προς την παραλία με τους φοίνικες. Μετά το φοινικόδασος απλώνεται η αμμώδης παραλία της Πρέβελης με τους υπέροχους καταρράκτες που ξεχύνονται στην θάλασσα. Μια βόλτα με τα πόδια ή με το θαλάσσιο ποδήλατο που θα βρείτε εκεί, θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις ομορφιές της περιοχής. Η λίμνη Πρέβελη είναι ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού. Το τοπίο μοιάζει τροπικό και σίγουρα είναι μια εξόρμηση που θα σας γεμίσει έκπληξη! Πολλοί χαρακτηρίζουν την περιοχή της Πρέβελης, ως έναν επίγειο παράδεισο!

Αγία Γαλήνη
Η παραλία της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται περίπου 55 χλμ νοτιοδυτικά από το Ρέθυμνο Κρήτης. Πρόκειται για μια αμμώδη, πανέμορφη παραλία που πήρε το όνομά της από τον οικισμό Αγία Γαλήνη που βρίσκεται εκεί. Είναι απάνεμη και πολυσύχναστη, ενώ δίπλα υπάρχει κι ένα ποτάμι που οδηγεί σε μία άλλη ακτή. Η παραλία είναι πολύ οργανωμένη και οι επισκέπτες έχουν πάρα πολλές επιλογές για φαγητό, διαμονή και διασκέδαση και οι λάτρεις της κατάδυσης μπορούν να βρουν εξοπλισμό για το χόμπι τους! Στην περιοχή φτάνουν συνεχώς λεωφορεία από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, και γενικά η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Άλλος ένας τρόπος για να φτάσει κανείς εκεί, είναι με καραβάκι από κάποια χωριουδάκια της νότιας Κρήτης. Μετά το ποτάμι της Αγίας Γαλήνης (ανατολικά) υπάρχει άλλη μια παραλία. Είναι βοτσαλωτή, κι εκεί, σε αντίθεση με την κεντρική παραλία, δεν υπάρχει προφύλαξη από τους ισχυρούς ανέμους. Δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει παροχές όπως διαμονή ή φαγητό, αλλά επικρατεί ησυχία και είναι ιδανική γι' αυτούς που προτιμούν ένα ήρεμο μπάνιο. Εκεί μπορείς να φτάσεις είτε με αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια από την Αγία Γαλήνη.

Ίστρο
Περίπου 12 χλμ νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου στο δρόμο προς Ιεράπετρα, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία του Ίστρου. Καταγάλανα, καθαρά και κρυστάλλινα νερά, άσπρη άμμος και καταπράσινες πλαγιές είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ακτής. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και καντίνα για καφέ ή φαγητό. Η παραλία του Ίστρου είναι ήσυχη και ιδανική για χαλάρωση. Στην περιοχή μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβερνάκια.

Αγιά Φωτιά
Η παραλία της Αγίας Φωτιάς βρίσκεται 47 χλμ νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 12 χλμ ανατολικά από την Ιεράπετρα. Πρόκειται για έναν κόλπο καλά προφυλαγμένο από τους ανέμους με πολλά πεύκα και ελιές στην παραλία, για σκιά και χαλάρωση. Τα νερά είναι καθαρά και καταγάλανα, και η παραλία αμμώδης. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και καφετέριες, ταβερνούλες και ενοικιαζόμενα δωμάτια για μια πιο άνετη διαμονή. Αν επισκεφθείτε την Αγία Φωτιά μην ξεχάσετε να δείτε και τις γύρω παραλίες της περιοχής, την Αχλιά και τον Μακρύ Γιαλό.

Άγιος Νικήτας
Η παραλία Άγιος Νικήτας βρίσκεται περίπου 85 χλμ νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο, πολύ κοντά στην παραλία Τσούτσουρος. Είναι μια βοτσαλωτή παραλία και καθόλου οργανωμένη. Αν σας αρέσει η ηρεμία και η απομόνωση, σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Θα ήταν καλό όμως πριν την επισκεφθείτε να έχετε ενημερωθεί για το δελτίο καιρού, διότιn η περιοχή δεν προφυλάσσεται από τους ανέμους! Εκεί κοντά βρίσκεται και το Μοναστήρι του Αγίου Νικήτα από το οποίο πήρε και την ονομασία της η παραλία!

Μπαλί
31 χλμ από το Ρέθυμνο και 42 χλμ από το Ηράκλειο, βρίσκεται το Μπαλί. Είναι ένα όμορφο μικρό ψαροχώρι που ανά τα χρόνια έχει αποκτήσει έντονη τουριστική ζωή. Η κεντρική παραλία του Μπαλί με το ψιλό βοτσαλάκι, είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες του Ν. Ρεθύμνης. Είναι καθαρή, οργανωμένη και παρέχει θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες, εστιατόρια και καφετέριες. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Κοντά στην κεντρική παραλία υπάρχουν κι άλλες πιο μικρές και πιο ήρεμες. Το Μπαλί είναι ιδανικό για ήσυχες διακοπές.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω το http://www.2811.gr γιατί από εκεί αντλώ τις πληροφορίες για τις παραλίες που σας παρουσιάζω.

Σχόλια